Închide

Bătălie la vârf: Constantea vs Irimieș, meciul continuă la „U” Cluj

OpinieSport by Catalin Suciu - oct. 29, 2018 0 2029

Universitatea își caută antrenor, vrea să promoveze în Liga 1 și se luptă pentru a ajunge pe primele locuri. În noianul de frământări de ordin sportiv, există însă o luptă internă de neînțeles, între conducătorii clubului.

Iar când sunt mulți, se formează tabere. În club există alianțe, „oameni ai oamenilor”. Sunt două tabere mari, una condusă de președintele clubului, Radu Constantea, și cealaltă condusă de „vicele” Cosmin Irimieș.  În fiecare tabără există simpatizanți. Fiecare conducător are, la rândul său, subalterni care încearcă să nu supere pe nimeni, dar în același timp să-și slujească „aproapele”.

Constantea și Irimieș nu se înțeleg deloc.

Un episod recent descrie efervescența cu care cei doi lideri de la „U” își sapă groapa unul altuia. La un meci din deplasare, mersese și Cosmin Irimieș însoțit de Bogdan Cantor, fost manager la echipa de rugby și actual director administrativ. Constantea le-a transmis că nu mai au ce căuta în condiții similare. Adică să-și plătească din buzunarul propriu drumul, cazarea și toate costurile aferente unei deplasări. Irimieș n-ar fi înghițit prea bine ordinul.

Constantea însoțește echipa la fel, cu tot soiul de prieteni apropiați lui. Dacă fiecare-și plătește cheltuielile, nu știm. Cert este că sunt mulți angajați la Universitatea. Pe lângă angajați, există alte grupuri de interes.

O altă sursă spune că la unele jocuri, pe lângă autocarul cu fotbaliști mai fac deplasarea fel și fel de oameni: conducători și prieteni ai conducătorilor din club. Iar aceștia provin din tot felul de straturi sociale, de academicieni, la hipsteri de ocazie, prieteni ai bișnițarilor și interlopilor.

La războiul celor două tabere mari asistă și suporterii, care, la rândul lor, au preferințe. Unii țin cu Constantea, alții cu Irimieș.

Miza celor doi ține, probabil, de capitalul de încredere de care se bucură din partea tăticului Emil Boc. Primarul i-a oferit pe tavă lui Constantea rebrenduirea clubului, reînființarea acestuia după faliment. Irimieș, fost conducător la U Cluj în epoca Walter, nu vrea, la rândul său, să fie scos din grațiile și să piardă din influență. Doar „vice”, el s-ar simți nedreptățit că are puteri limitate, în timp ce Constantea e șeful suprem la club.

La mijloc pare prins Ioan Ovidiu Sabău, care trebuie să gestioneze păreri din cele două părți. El nu poate fi împotriva niciunuia și încearcă să-i împace. Între timp, trebuie să găsească antrenor, unul care să le convină amândurora. E bine de menționat că Ioan Ovidiu Sabău nu poate numi, de unul singur, un antrenor. Orice decizie, inclusiv care vizează activitatea sportivă, trebuie luată și cu girul celor doi, Constantea și Irimieș. Sabău propune și argumentele sale sunt sau nu sunt cântărite echitabil.

Cine are de pierdut din asta?

Doar Universitatea Cluj.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.