Închide

Banca Transilvania conduce topul celor mai mari bănci din Europa Centrală și de Est

ActualitateEconomie by Actual de Cluj - oct. 28, 2023 0 431

Banca Transilvania din România și-a păstrat poziția de lider în topul celor mai mari creditori din Europa de Sud-Est, relatează economedia.ro. Activele băncii au crescut cu 7,1% pe an în 2022, la circa 27,1 miliarde de euro, pe fondul creșterii creditelor și depozitelor, arată clasamentul anual realizat de agenţia de presă SeeNews.

De asemenea, a fost cea mai bună performanță din regiune în ceea ce privește profitul net, cu 440,2 milioane de euro, în creștere de la 362,3 milioane de euro cu un an înainte, pe fondul unei creșteri de 20% a profitului operațional. Capitalizarea bursieră a totalizat 2,8 miliarde de euro la sfârșitul anului 2022. Asigurătorul olandez NN Group deținea cea mai mare participație la creditorul român la sfârșitul anului 2022, de 10,11%, fiind urmat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu o participație de 6,87%.

România a continuat să domine clasamentul, cu 18 bănci pe listă. Performanța solidă a sectorului bancar a venit pe fondul unei creșteri de 4,7% a economiei țării, determinată de consumul privat și de investiții. Citește mai mult pe economedia.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu