Închide

Avocat din Cluj, salvat de la moarte în stațiunea Colibița de doi prieteni medici

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 21, 2021 0 2280

Avocatul clujean Ciprian Păun, în vârstă de 41 de ani, a fost salvat sâmbătă după de a căzut într-un pârâu din zona montană a judeţului Bistriţa-Năsăud şi a intrat în stop cardiorespirator. El a primit primul ajutor și a fost salvat de la moarte de la un medic aflat în timpul liber. Avocatul intrase în apă să își salveze fiul, l-a adus la mal, dar a fost prins apoi sub un pod de gheață.
Potrivit ISU Bistrița Năsăud, evenimentul a avut loc în zona Izvorul Zânelor din localitatea Miţa, aflată în apropierea lacului de acumulare Colibiţa.
Victima a fost scoasă din apă inconştientă, iar medicul aflat în zonă a dat primul ajutor.
„Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost găsit în stop cardiorespirator, în apă. Din fericire, intervenţia promptă a medicului (aflat în zonă, în timpul liber) a fost vitală. Acesta a reuşit, în urma manevrelor aplicate, să scoată bărbatul din stop cardiorespirator, după câteva minute de aplicare a protocolului”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.
A fost adus cu elicopterul la un spital din Cluj
Bărbatul căzut în pârâu, aflat în stare de hipotermie, a fost preluat conştient de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD, care l-a stabilizat şi l-a pregătit pentru a fi transportat cu elicopterul la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca.
”Voi reveni individual cu explicații . Avem un corp medical de elită și eu am prieteni de mare nădejde și o familie care au făcut minuni! Acum e nevoie de un pic de liniște, dar voi reveni! Mulțumesc pentru înțelegere!”, a scris acesta pe Facebook.

„Pentru că mă întreabă tot mai multa lume cine este medicul care m-a salvat , va pot spune ca este parte a echipei de prieteni care m-au salvat. Sunt doi de fapt – Este un chirurg de renume si cadru didactic la UMF- dr.Adrian Bartos și sotia lui, tot cadru didactic si medic celebru Dana Bartos! Prietenii mei sunt eroii salvatori si medicii de pe Smurd și ambulanță , de la UPU și Institutul Inimii. Mai este un prieten bun din sistemul medical care a dat totul pentru mine si a coordonat operațiunea de transfer! Îl pup și îi mulțumesc!”, scrie avocatul Ciprian Păun pe pagina sa de socializare.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu