Închide

Au terminat harta locurilor de joacă și propun și un regulament de întreținere și amenajare a acestora

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - feb. 21, 2021 0 160

Consilierii locali USR PLUS au lansat harta locurilor de joacă din oraș în care au pus toate locurile de joacă aflate în evidențele Primăriei și cheamă clujenii să evalueze aceste locuri de joacă, dacă ce există pe teren apare cu adevărat în inventarul municipalității. Aceștia au făcut și o propunere de regulament pentru întreținerea și amenajarea locurilor de joacă din oraș care să stea la baza investițiilor pentru a schimba fața acestor locuri de joacă din Cluj-Napoca. Demersurile sunt parte a unei inițiative de a face din Cluj-Napoca un oraș mult mai prietenos pentru copii.

Harta locurilor de joacă poate fi consultată aici: https://cluj.usrplus.ro/clujul-copiilor.  

Pe ea sunt marcate cele peste 270 de locuri de joacă aflate în vidențele Primăriei Cluj-Napoca. „Harta este o unealtă colaborativă prin care toți clujenii pot evalua fiecare loc de joacă pentru a putea confrunta starea de fapt cu cea din evidențe. Facem un apel către toți clujenii să participe la acest exercițiu. Cu cât avem mai multe date cu atât mai bine vom putea interveni”, au arătat consilierii USR prin intermediul unui comunicat de presă.

Adrian Cristian, din Consiliul Local, a explicat demersurile pentru a face harta: Consilieri locali pregătesc „Orașul pentru copii”. Alături de voluntari ei fac harta locurilor de joacă din Cluj-Napoca și au planuri să ceară modernizarea sau înmulțirea lor

Concomitent cu harta, consilierii USR PLUS au lansat în consultare publică și o propunere de întreținere și amenajare a locurilor de joacă pentru copii în Cluj-Napoca. Regulamentul vine să prioritizeze investiții în aceste locuri de joacă ținând cont de gradul de împrejmuire, tipul de mobilier, gradul de umbrire, gradul de curățenie, gradul de întreținere a gropilor de nisip, gradul de înierbare, proximitatea față de alte locuri de joacă.

Regulamentul poate fi consultat la: https://cluj.usr.ro/consultare-publica-regulament-de-intretinere-si-amenajare-a-locurilor-de-joaca-pentru-copii-in-cluj-napoca/

„Avem un plan și o viziune despre orașul nostru – un oraș prietenos cu copiii, un oraș de ales și de vizitat de către familii. Trebuie să începem acum pentru a putea ajunge în 2030 acolo unde ar fi trebuit deja să fim. Pe toata durata mandatului vom veni cu proiecte sau propuneri de proiecte pentru a ne atinge dezideratul de a face din Cluj-Napoca un oraș prietenos cu familiile și copiii și de a-l pune pe harta turismului european pe acest segment”, se arată în comunicatul consilierilor locali USR PLUS.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu