Închide

Avertizările de caniculă la nivel de cod portocaliu se prelungesc la Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 11, 2024 0 124

Avertizările de caniculă la nivel de cod portocaliu se prelungesc la Cluj, azi meteorologii au emis astfel de avertizări pentru următoarele trei zile.

După ce au emis timp de două zile avertizări cod portocaliu de caniculă în mai multe județe inclusiv Clujul pentru prima dată în acest sezon, meteorologii au emis azi o serie de avertizări cod portocaliu și după caz cod roșu – prima dată în acest sezon – pentru 13 și 14 iulie. Clujul se află în zilele menționate sub avertizare cod portocaliu. ”În Maramureș, Transilvania, Dobrogea și în zona Carpaților Orientali, valul de căldură va persista și se va intensifica”, arată Administrația Națională de Meteorologie. ”Va fi caniculă, temperaturile maxime vor fi de 35…40 de grade, iar pe litoral de 32…35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”.

Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale. În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova avertizarea e una de cod roșu, prima din sezon.  ”Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare”, avertizează meteorologii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare