Închide

Avem numărul cazurilor Covid-19 din ultimele două săptămâni din toate unitățile administrativ teritoriale din județul Cluj

ActualitateTop News by Catalin Suciu - sept. 08, 2020 0 1348

Actualdecluj.ro a intrat în posesia unor informații oficiale care prezintă numărul cazurilor din județ în ultimele două săptămâni. Datele sunt contabilizate până ieri, 7 septembrie.

În ultimele 14 zile în județul Cluj au fost înregistrate 387 de cazuri de Covid-19, după cum urmează:

Municipiul Cluj-Napoca are confirmate 214 cazuri de Sars-Cov 2 în ultimele 14 zile, dar rata de infectare este scăzută, 0.65 de cazuri la 1000 de locuitori.

Comuna Aghireșu stă cel mai prost din județ, cu 28 de cazuri raportate în ultimele două săptămâni, având o rată de infectare de 4.26 la o populație de puțin peste 6500 de locuitori.

Comuna Florești, cu o populație de peste 41.000 de locuitori, are 26 de cazuri în ultimele 14 zile, cu o rată de infectare de 0.63.

Municipiul Turda are 16 cazuri Covid-19 în ultimele 14 zile

Câmpia Turzii are 12 cazuri raportate în ultimele 14 zile.

Municipiul Dej are 10 cazuri în ultimele 2 săptămâni.

Apahida are 7 cazuri raportate.

Minicipiul Gherla are 5 cazuri raportate.

Comuna Baciu – 5 cazuri

Cornești – 5 cazuri

Huedin – 4

Gilău -4

Gârbău -4

Poieni -3

Luna-3

Mintiu Gherlii -3

Sic – 3

Ciurila -3

Ceanu Mare- 2

Călățele – 2

Vad – 2

Recea Cristur -2

Borșa – 2

Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Iclod, Cojocna, Chinteni, Căpușu Mare, Chiuiești, Sânpaul, Ciucea, Săcuieu – toate câte un caz în ultimele 14 zile.

4 cazuri din totalul de 387 nu au fost atribuite niciunei localități.

Un număr de opt localități din județul Cluj au incidență de minim un caz la mia de locuitori, pragul maxim de la care se iau în calcul restricții în începerea cursurilor în școli, în contextul pandemiei de coronavirus.

Este vorba de Aghireșu Fabrici, unde incidența este cea mai mare din județ, cu peste patru cazuri la mia de locuitori – aici a fost descoperit un focar de infecție cu coronavirus într-o fabrică din localitate (detalii). În Aghireșu rata de infectare este de 4,41 la mie.

Școlile iau în calcul trei scenarii de derulare a cursurilor în următorul an școlar în condițiile pandemiei de coronavirus. Astfel, dacă incidența cazurilor de infectare nu depășește unul la mia de locuitori, cursurile au loc în sălile de clasă. Acesta este scenariul verde, cel mai optimist. Alte două scenarii, în funcție de gradul de infectare, prevăd un sistem dual, în care asistența elevilor în sala de clasă alternează cu cursurile online, dacă gradul de infectare depășește 1 la mie, dar nu peste 3 la mie, și în fine un al treilea scenariu, cel roșu, în care gradul de infectare într-o localitate depășește trei la mie, caz în care școlile se închid iar cursurile se mută online.

Astăzi în județul Cluj două localități se află în această ultimă situație, e vorba de Aghireșu și Cornești.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare