Închide

Focar de coronavirus la fabrica Versapak din comuna Aghireșu. Din 75 de angajați, 24 au fost testați pozitiv. Fabrica, închisă temporar

ActualitateTop News by Actual de Cluj - sept. 04, 2020 0 477

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudan, a confirmat apariția unui focar de infecție cu Covid-19, la o fabrică din satul clujean Macău, comuna Aghireșu.

„Avem un focar activ în acest moment în comuna Aghireșu, cu 21 cazuri pozitive provenind de la o fabrică de pe raza comunei. Din totalul de 75 angajați testați, 24 sunt pozitivi, din care 21 au domiciliul pe raza acestei comune”, a transmis prefectul.

Prefectul Mircea Abrudan a subliniat că s-a luat măsura suspendării activității din cadrul fabricii pentru o perioadă de 14 zile, urmând ca toate spațiile de lucru să fie dezinfectate corespunzător. El nu exclude posibilitatea ca întreaga comună să fie introdusă în carantină.

„Cei 24 testați pozitivi vor fi transportați la spitalele Covid din Cluj-Napoca pentru evaluarea medicala, aceștia fiind în prezent asimptomatici. Contactii direcți identificați din ancheta epidemiologica au fost carantinați la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv ceilalți 51 de angajați negativi și aparținătorii acestora. Măsurile vor fi monitorizate prin intermediul instituțiilor abilitate, urmând ca, în situația în care numărul cazurilor pozitive va creste, să fie luată in calcul măsura carantinării întregii unități administrativ teritoriale”, a spus Abrudan.

Versapak România este parte din Versapak Group Marea Britanie, fiind o companie producătoare de ambalaje pentru corespondență, mape, genți și sigilii de Securitate. Pe perioada pandemiei, firma a început să producă inclusiv măști de protecție.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare