Închide

Președintele Forței Naționale: Guvernarea Orban este supusă intereselor străine (P)

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - sept. 03, 2020 0 110

Președintele Partidului Forța Națională, Sorin-Valeriu Naș, susține că „fiecare decizie luată de actualul guvern antinațional este un atac la viața și siguranța cetățenilor și  la viitorul națiunii române”.

Sorin-Valeriu Naș este candidatul Forței Naționale la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca.

„Niciodată prostia guvernului n-a lovit mai tare ca în acest an, deopotrivă în copii, părinți și bunici. După neplata pensiilor mărite cu 40% și a alocațiilor pentru copii dublate, haosul din învățământ, legat de începerea noului an școlar, este dovada faptului că obiectivul guvernului Orban este să-și bată joc de toți cetățenii României. Acum a venit rândul părinților și al dascălilor. 

Începerea noului an școlar este un haos total. Ca să se spele pe mâini, guvernul a descentralizat brusc decizia către autoritățile locale – zic guvernanții – deși politizarea învățământului nu a fost eliminată ci dimpotrivă, a ajuns la un nivel foarte nociv pentru societate, numirile în funcții de conducere din învățământ fiind făcute aproape exclusiv prin obedienţa faţǎ de factorul politic aflat ȋn acel moment la putere, mai exact față de baronii locali, iar în lipsa unor reguli clare și unitare, fiecare face ce-l taie capul.

Autoritățile locale nu au primit fonduri pentru cheltuieli suplimentare: decontarea va fi făcută în decembrie pentru materialele achiziționate în septembrie(promite Orban). Multe localități nu au însă bani să cumpere nici măcar materiale de protecție. Guvernul aruncă responsabilitatea pe umerii școlilor solicitându-le să decidă singure modalitatea de desfăsurare a actului de învățământ.  Să decidă ce? Și pe ce bani?

La Cluj-Napoca, în loc să vină cu soluții proprii de rezolvare a problemelor generate de către șeful lui de partid, primarul Boc recomandă școlilor să mai taie din cheltuieli, fiecare de pe unde poate, respectiv să apeleze la părinți pentru asigurarea celor necesare respectării condițiilor impuse de colegii lui liberali, datorate pandemiei. 

Un primar responsabil și un lider puternic poate și trebuie să găsească soluții și să asigure finanțarea complementară din surse locale, dacă ține cu adevărat la concitadinii săi, mai ales atunci când este evidentă incompetența și reaua credință a colegilor lui de partid care „conduc” destinele țării. Atunci când promovezi oameni doar pe criteriul apartenenței politice sau  a gradului de rudenie ori de cumetrie, rezultatul este unul singur – crearea unor structuri de interese de tip mafiot, atât la nivel local cât și național. Ori, în această situație, competența și bunul simț nu-și au locul iar cetățeanul cinstit ajunge bătaia de joc a celor aflați la putere.

Regulile generale stabilite de guvern pentru desfășurarea orelor în unitățile de învățământ sunt apă de ploaie, multe dintre ele neputând fi respectate și nici controlate. De exemplu: „Pauzele dintre ore vor fi de 5 minute, numai pentru schimbarea claselor, de către cadrele didactice, iar orele vor fi de 55 de minute. În pauzele comune, de 5 minute, este permisă numai circulația profesorilor pe holuri, de la o clasă la alta. Elevii rămân în sălile proprii de clasă.” Cum se va reuși acest lucru și să asiguri și distanțarea socială în sălile de clasă? Îi legi pe copii cu cătușe de bănci și-i închizi cu cheia pe dinafară? Sau: „Pauzele vor fi organizate astfel încât să nu se intersecteze elevii de la clase diferite și folosirea toaletelor să fie făcută în condiții de distanțare”. Este evident că ministrul educației naționale, doamna Anisie Monica, este lipsită de orice simț al realității și de orice logică minimă necesară ocupării unei astfel de funcții. De fapt, promovarea incompetenței a devenit doctrină de partid la PNL. De la primul-ministru până la ultimul candidat pentru alegerile locale, criteriul de bază este „incompetența”.

Pe de altă parte fenomenul corupției va cunoaște o amploare nemaivăzută; vom asista din nou la tot felul de achiziții de produse de protecție atât pentru copii cât și pentru dascăli, de soluții de șters parbrizul pe post de dezinfectant, etc., în timp ce calitatea educației va fi din ce în ce mai proastă.

Trebuie sǎ investim ȋn unitǎţi noi de ȋnvǎţǎmânt, neaglomerate, care sǎ ofere elevilor toate condiţiile de dezvoltare nerestricţionatǎ a identitǎţii personale, a aptitudinilor, a dorinţelor și viselor la care aspirǎ fiecare tânǎr. 

Este responsabilitatea primarului și a consiliului local de a reface din temelii infrastructura de învățământ din  municipiul Cluj-Napoca, de a investi în noi unități de învățământ, la toate nivelurile.   În 16 ani de mandat Emil Boc nu a considerat necesar să construiască nici măcar o școală nouă, modernă, care acum ar fi fost un exemplu de continuare a actului de învățământ, chiar și în condiții de pandemie. De ce? Pentru că, la fel ca și pe Ludovic Orban, nu-l interesează viitorul națiunii.

Viitorul unei națiuni depinde de calitatea sistemului educațional, iar pentru un învățământ de calitate este nevoie de investiții! Nu-i mai lăsați să-și bată joc de copiii și de părinții voștri! Aveți cea mai eficientă armă cu care puteți înlătura această bătaie de joc a celor aflați la putere: VOTUL Folosiți această armă pe 27 septembrie!” – transmite președintele Forței Naționale, Sorin Valeriu Naș.

Acest text are caracter de ADVERTORIAL, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din 27 septembrie.

Sursa Foto: Forța Națională

Nici un comentariu

Scrie un comentariu