Închide

Autostrada Transilvania : contractul pentru lotul Chiribiș-Biharia poate fi semnat cu Precon. Curtea de Apel București a respins contestația Strabag

EconomieTop News by Actual de Cluj - nov. 13, 2023 0 280

CNAIR poate semna cu Precon contractul pentru lotul Chiribiș -Biharia pe Autostrada Transilvania după ce Curtea de Apel București a respins contestația Strabag. Pe actuala legislație, contractul putea fi semnat încă din august, după decizia Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) cu condiția ca Precon și CNAIR să -și asume o eventuală ,,întoarcere” a deciziei CNSC la Curtea de Apel București. Presa din Bihor susține că firma Precon ar fi controlată, în realitate de Beniamin Rus, patronul Selina. În 2022 Precon a avut 93 de angajați și o cifră de afaceri de 33 milioane lei. În SEAP, constructorul Precon lider de proiect este definit drept ,,constructor mic”, iar asociatul ,,Citadina 98″ constructor din categoria ,,mare”.

,,Respinge exceptia inadmisibilitătii invocata de intimata Precon Transilvania SRL, ca neintemeiata. Respinge plangerea, ca nefondată. Obliga petenta la plata sumei de 36,76 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată(taxe postale) către intimata CNAIR. Definitivă. Pronunţată prin punerea solu?iei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 10.11.2023.” se arată pe Portalul CAB, conform economedia.ro.

Licitația de 877 milioane lei pentru lotul Chiribiș – Biharia cu o lungime de 28 km a fost lansată în august 2022, după ce în mai CNAIR reziliase contractul cu Selina. Ofertele au fost depuse de constructori din România, Austria, Ungaria și Turcia. Durata contractului este de 24 de luni din care 6 luni proiectare și 18 execuție.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu