Închide

FOTO/VIDEO Autobuze mov în circulație. Primarul a dirijat traficul cu steguletul…violet

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 10, 2015 0 708

Șase din cele 40 de autobuze cumpărate de primărie de la compania Solaris au fost aliniate pe platoul de la Sala Sorturilor spre a fi prezentate clujenilor. Primarul Emil Boc a fost vedeta evenimentului, mai ales că a venit pregătit cu bilet, însă de tip vechi. Gafa a fost prietenește mascată de directorul Companie de Transport, Liviu Neag care avea pregătite bilete de călătorie și un stegulet mov pentru ca edilul să aibă cu ce da undă verde noilor autobuze.

Modernizarea transportului în comun este prioritatea zero a primăriei, a ținut primarul să menționeze pe platoul Sălii Sporturilor. Anul trecut, administrația locală a susținut achiționarea a 40 de autobuze noi, contractul fiind încheiat cu compania Solaris. Pentru o bucată s-a plătit peste 276.000 de euro. „Autobuzele există toate patruzeci, în parcul auto al Companiei de Transport, chiar eu le-am văzut. Acum acestea șase vor intra în circulație, urmând ca până la finalul lunii să intre în circulație și restul mijloacelor de transport. Mai există o licitație a companiei pentru încă zece autobuze care acum este în derulare”, a subliniat primarul.

Câți oameni încap într-un autobuz mov și ce planuri mai are primaria cu transportul în comun – cu primarul Emil Boc


Autobuzele cu burduf cumpărare de primăriei au un design asemănător cu tramvaiele achizionate de primărie în 2011-2012 de la la compania Pesa. Chiar dacă 2015 este un an financiar greu pentru primărie, având în vedere că trebuie finalizate toate proiectele începute cu bani europeni, primarul a anunțat că se vor achiționa și troleibuze noi. Cel puțin se va începe achiziția lor.

Primarul a vrut să circule cu bilet. Dar avea unul nevalabil


Pe platoul de pe la Sala Sporturilor, oficialii administrației au făcut spectacol din prezentarea celor șase autobuze. Primarul a vrut să se urce în autobuz, legal cu bilet, însă avea un bilet vechi, nevalabil. A primit un altul de la directorul companiei, Liviu Neag și a promis că i-l rambursează. După ce și-a compostat biletul și a evaluat un autobuz mov, edilul a testat și cabina șoferului. La final, a dirijat cele șase autobuze ca să iasă de pe platoul de la Sala Sporturilor și să intre în circulație, cu un steguleț pregătit special, tot mov. 

Galerie foto – steguletul, agitația și parada de la Sala Sporturilor

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.