Închide

Au venit să studieze la Cluj și nu mai au mai plecat, expulzați, au interdicție să mai intre în țară 6 luni

Educaţie by Actual de Cluj - nov. 20, 2015 0 403

Nu mai puțin de nouă cetățeni străini au fost depistați cu ședere ilegală în Cluj într-o acțiune de amploare a polițiștilor Serviciului pentru Imigrări Cluj, în șase zile.

E vorba de trei cetățeni din Tunisia, doi din Siria, doi din Palestina, unul din Maroc şi unul din Mauritius.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că unul dintre cetăţenii tunisieni a intrat în România în baza unei vize de lungă şedere în scop de studii însă, la expirarea dreptului de şedere, nu a părăsit teritoriul ţării noastre. Cetăţeanul din Maroc este absolvent al  unei institutii de învăţământ superior din Cluj-Napoca şi a avut un permis de şedere în scop de studii.
Întrucât, la momentul depistării, cei doi nu mai îndeplineau condiţiile legale de şedere în România, pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească teritoriul ţării în cel mult 15 zile. Totodată, la ieşirea din ţară, pentru cetăţeanul tunisian se va institui consemnul nominal de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de şase luni.

Cât despre restul de șapte persoane, poliţiştii au constatat că aceştia sunt înscrişi la instituţii de învăţământ superior din Cluj-Napoca şi frecventează cursurile acestora, motiv pentru care au fost îndrumaţi să depună documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere, dar au fost și amendați, cu o sumă totală de 4.700 de lei. „Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale în domeniu”, transmit polițiștii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare