Au transmis un mesaj dezvoltatorilor imobiliari din Florești care vor blocuri pe străzi fără trotuare sau în zone de case
ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 20, 2021 0 958
Mai multe proiecte imobiliare propuse în Florești pe străzile Abatorului, Teilor sau Tineretului nu au trecut de votul Consiliului Local. Documentațiile de urbanism pentru unele dintre ele au fost retrase de pe ordinea de zi, pentru altele au fost respinse expres. Unul dintre proiecte, ansamblul imobiliar cu 7 blocuri și peste 300 de apartamente dorit pe strada Abatorului, îl are ca beneficiar pe constructorul Vasile Salanță, cel care a construit mult în comună și se ocupă și de un proiectul controversat de blocuri autorizat deja în zona Donath Park, dar pus deocamdată pe pauză. Consilierii USR PLUS au ținut să anunțe că oportunitatea de autorizare a unor noi dezvoltări în comună este negativă până când nu se va aproba noul Plan Urbanistic General al comunei. Ei au mai cerut ca în carul tuturor proiectelor să se facă consultarea publicului, așa cum cere legea.
Riverani din zone de case unde se propuneau respectivele locuințe colective au venit la ședință și au semnalat administrației că trecutul se repetă, că investitorii doresc să construiască blocuri între case, pe străzi fără trotuare, iluminat public sau că locurile de joacă anunțate prin proiecte sunt o glumă în condițiile în care caii și porcii umblă liberi prin respectivele zone.
Din 7 proiecte care vizau studii de urbanism, consilierii locali din Florești au aprobat la ședința ordinară din 20 mai doar două- unul al Primăriei pentru construirea sălii de sport și bazinului didactic de pe strada Carpați și celălalt pentru construirea unui imobil de locuințe cu parter și două etaje pe str. Tineretului fn.
Restul, au fost fie respinse, după ce au primit votul negativ al comisiilor de specialitate ale consilierilor, fie au fost retrase de pe ordinea de zi.
Vecinii de la case de pe strada Salcâmilor ai unui viitor bloc dorit pe strada Tineretului fn au intervenit în ședință și au cerut Consiliului Local să nu mai repete trecutul și să aprobe în continuare blocuri cu 5 etaje în zone de case, pe străzi fără trotuare sau iluminat public.
Pe ordinea de zi a fost și un proiect prin care se dorea construirea a 7 blocuri cu câte 4 etaje și peste 300 apartamente, proiect al dezvoltatorului Vasile Salanță, prin care se propunea și construirea unei Grădinițe, însă a fost retras la începutul ședinței. A revenit și proiectul celor 44 de blocuri dorite în zona Donath Park, unde deja Vasile Salanță are autorizație de construire pentru un ansamblu imobiliar cu câteva sute de apartamente. Consiliu Local l-a respins din nou.
”Am dorit să transmitem un mesaj pentru floreșteni și dezvoltatorii imobiliari. Mesajul este că ne dorim să asigurăm, prin deciziile noastre, o dezvoltare corectă și coerentă a Floreștiului. Suntem, din punct de vedere urbanistic, în situația de cotă roșie de alarmă, după decizii luate la nivel de parcelă, nu la nivel de Plan General de Urbanism. Am aprobat sumele pentru PUG. Ne dorim ca PUG-ul să fie dezvoltat cât mai repede, să dea un cadru de dezvoltare ca să decidem corect și în interesul comunității floreștene. Avem probleme de infrastructură rutieră și educațională. Sunt foarte multe probleme stringente. Prin votul de azi am vrut să se înțeleagă că oportunitatea de autorizare a unor noi dezvoltări e negativă până în momentul în care vom avea noul PUG pentru a ști direcția în care acționăm. Votul de astăzi nu e pentru o blocare, ci pentru a asigura o direcție corectă”, a ținut să spună la finalul ședinței Marius Todoran, consilier local USR PLUS.
„Aspectele legate de consultarea populației, aspecte precizate de Legea 350, au fost neglijate. Trebuie implementate de administrația locală și de biroul de urbanism. Din lipsa informațiilor insuficient diseminate, oamenii află târziu despre dezvoltările imobiliare și nu pot să formuleze puncte de vedere sau să facă opoziție când nu sunt de acord cu ele. Îmi doresc să se corecteze acest lucru”, a mai spus Todoran.
Ce proiecte s-au respins
Nici un comentariu
Scrie un comentariu
Articole similare
-
Încă un hub IT la Cluj: Compania SITA, din domeniul tehnologiei pentru industria transportului aerian, și-a deschis un birou cu 50 de angajați
oct. 09, 2024 0
-
Se schimbă regulile de înscriere în programul Casa Verde Fotovoltaice după acuze că actualul program al Ministerului Mediului îi avantajează pe cei care au competențe digitale
oct. 09, 2024 0