Închide

Au semnat contractul pentru activele ultimei fabrici deținute de Stat din Cluj, pentru 22 milioane de lei. Ce planuri are CJ Cluj cu clădirile fabricii mutate după un secol

EconomieTop News by Actual de Cluj - dec. 18, 2018 0 252

Ultima fabrică încă deținută de Stat din Cluj, fabrica de pantofi Clujana, are trei luni să se mute din sediul unde a funcționat mai bine de un secol, după ce contractul pentru vânzarea activelor sale către acționarul majoritar, Consiliul Județean, a fost semnat azi la valoarea de 22 de milioane de lei.

Contractul de vânzare / cumpărare a activelor fabricii din piața 1 Mai, unde Clujana funcționează de la înființarea sa în 1911, a fost semnat azi de vicepreședintele Consiliului Județean Marius Mânzat. Acesta spune că instituția va folosi spațiile ca sedii pentru unele dintre instituțiile subordonate Consiliului Județean. Obiectul contractului îl reprezintă vânzarea a nouă imobile, terenuri și construcții, curți și hale de producție, pentru 22.072.808 lei, sumă stabilită după o evaluare de piață. Conform contractului de vânzare-cumpărare, toate cele nouă imobile, în suprafață totală de 9.929 metri pătrați, vor fi predate către Consiliul Județean în cel mult 90 de zile. „Intenția forului administrativ județean referitoare la aceste imobile este aceea de reconversie a lor în diverse spații administrative capabile să satisfacă atât necesitățile actuale ale Consiliului Județean cât și cele ale entităților subordonate, a căror activitate se desfășoară momentan în clădiri închiriate. Astfel, se dorește ca în clădirile achiziționate acum să fie relocate birouri și spații de arhivare pentru Centrul Militar Zonal Cluj, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Cluj sau pentru Filarmonica Cluj, instituții care în acest moment plătesc chirii în valoare totală de peste 650.000 lei anual”, explică CJ Cluj.

Fabrica urmează să-și mute liniile de producție într-o hală din parcul industrial Tetarom I.  Citește și:

MULTIMEDIA Am vizitat ultima fabrică deținută de Stat din Cluj înainte să fie alungată după 100 de ani, pentru interese imobiliare. „Indiferent unde am merge, tot Clujana ar rămâne; ăsta e brandul fabricii”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu