Închide

Au redeschis peștera de la Țaga în care fac brânză; o găsești în magazine din această săptămână

Economie by Actual de Cluj - iul. 10, 2015 0 2293

Celebra „brânză de Năsal”, produsă într-o grotă de la Țaga, reintră în magazine după ce procesatorul Napolact a închis fabrica, ce a fost apoi preluată de o asociație de producători de lactate.

Fabrica de brânzeturi a fost redeschisă de Cooperativa Someș-Arieș și de clusterul agricol AgroTransilvania; aici vor fi produse brânzeturile Moeciu, Bobâlna, Produs de Țaga, Fizeș și Năsal.
“În acest moment, procesăm 6.000 de litri de lapte pe săptămână de la trei ferme din zona Ţaga şi producem 600 de kilograme de brânzeturi. Avem capacitatea totală de a procesa 12.000 de litri de lapte şi de a produce 1.200 de kilograme de brânzeturi”, spune directorul cooperativei, Călin Fărgaciu.

Brânzeturile produse în fabrica de la Țaga și maturate în grota în care trăiește bacteria Brevibacterium linens, cea care dă specificitatea brânzeturilor maturate în peșteră, pot fi găsite din această săptămână în magazinele care aparțin firmelor membre ale AgroTransilvania Cluster și la standul AgroTransilvania din Iulius Mall, dar și la Carmangeria Moldovan, Mariflor, Bonas și Everest și, de peste zece zile, din rețeaua Carrefour Plus.

Fabrica de Brânzeturi de la Ţaga a fost redeschisă la sfârşitul lunii noiembrie după un acord semnat în august de FrieslandCampina și Fabrica de Brânzeturi Transilvania.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu