Închide

Au aprobat propunerea de cumpărare a unui imobil pentru Spitalul de copii

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - sept. 28, 2018 0 403

Forul Consiliului Județean Cluj a fost de acord cu propuerea privind achiziția unei imobil care să adăpostească toate secțiile Spitalului de Copii, în sistem monobloc. Procedura implică o selecție de oferte, urmând ca administrația județeană să cumpere din bugetul propriu fie o clădire, fie un teren care se pretează pentru găzduirea/construcția unui spital de tip monobloc.  Conducerea Consiliului Județean estimează un buget de 5 milioane de euro, pentru achiziția imobilului.

Decizia privind achiziția unui imobil a fost luată de plenul forului administrativ județean în baza raportului întocmit în acest sens de o comisie formată din experți din executivul Consiliului Județean. Analiza comisiei a relevat necesitatea și oportunitatea efectuării unor cheltuieli în vederea achiziției unei clădiri sau a unui teren cu construcție care să îndeplinească toate cerințele pentru edificarea sau modificarea unui imobil existent. În cazul în care nu există oferte care să corespundă cerințelor, Consiliul Județean va achiziționa un teren intravilan pe care va construi un spital care să corespundă cerințelor europene în materie de furnizare servicii medicale pediatrice în sistem monobloc. „Edificarea acestui Spital Pediatric Monobloc reprezintă o prioritate absolută, motiv pentru care am și demarat această procedură. Suntem pregătiți pentru ambele variante, atât pentru cumpărarea unei clădiri deja existente și care să corespundă cerințelor uni spital de copii, cât și pentru cumpărarea unui teren pe care să construim de la zero un spital ultramodern. Indiferent de soluția la care se va ajunge, odată finalizat, acest spital monobloc va genera beneficii enorme”, a transmis președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

În momentul de față, Spitalul de Copii  își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în 9 locații diferite, clădirile în cauză fiind vechi, într-o stare precară, o bună parte dintre ele chiar revendicate, ceea ce face imposibilă repararea capitală și modernizarea lor de către Consiliul Județean. Nu în ultimul rând, din cauza acestor inconveniente, există riscul ca, în viitor, instituțiile abilitate să nu mai poată prelungi avizele de funcționare acordate Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii.

Prin edificarea unui Spital Pediatric Monobloc se vor obține numeroase avantaje constând în reducerea cheltuielilor, respectiv plata de utilități pentru o singură clădire, existența unui singur laborator, a unui singur bloc alimentar, farmacii, ambulatoriu de specialitate, etc., un control și o supraveghere sporită a secțiilor, o colaborare mai ușoară între secții cu o funcționalitate net superioară, realizarea de blocuri operatorii cu săli de operații de dimensiuni și utilități corespunzătoare, înființarea unității de transfuzie sangvină conform legislației în vigoare și comasarea celor două puncte de transfuzii existente în spital, etc.

Citește și

O nouă procedură pentru achiziția clădirii destinate Spitalului de Copii

Tișe: „negociem pentru achiziția unei clădiri pentru spitalul pediatric monobloc”

Spitalul monobloc pentru copii ar putea fi construit pe un teren al Stațiunii de Cercetare Pomicole

 

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu