Închide

Tișe: „negociem pentru achiziția unei clădiri pentru spitalul pediatric monobloc”

ActualitateAdministrațieSănătateTop News by Cosmina Fernoaga - mai 26, 2018 0 793

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, afirmă că în urma primelor evaluări realizate de specialiștii Direcției de Urbanism din cadrul instituției pe care o conduce, clădirea care s-ar preta pentru un spital monobloc pentru copii este cea de pe Calea Turzii (foto sus). Lucrările la acest imobil au început încă din 2011, exact în scopul realizării unui spital. Investiția în așa zisul „Spital Pelican”, care urma să funcționeze ca unitate medicală universitară, a fost oprită încă din 2012, când compania maghiară Kesz a realizat că nu mai dispune de capital pentru a defintiva investiția. Cam tot de atunci a căutat să vândă imobilul, fără sorți de izbândă.

Cum principalul sediu al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii este revendicat, reprezentanții Consiliului Județean caută soluții încă de anul trecut pentru construcția unei clădiri care să adopstească în regim monobloc absolut toate cele 15 secții ale acestui spital. „Ne-am tot orientat asupra unui teren va să construim noi,  dar am ajuns la concluzia că cel mai eficient ar fi să achiziționăm o clădire gata construită. Sigur, vom face și o procedură de achiziție, pe care vreau să o aprobăm în ședința Consiliului Județean de marți, dar din ceea ce am am văzut în piață până în prezent, cel mai bine se pretează clădirea investiției pe care ne-o dorim, clădirea de pe Turzi. Așa încât vreau să demarăm cât mai repede procedura de achiziție, să cerem oferte și să începem negocierile”, a comentat Tișe.

Soluții de finanțare?

Liderul administrației județene a reamintit că în prezent secțiile Spitalului pentru Copii sunt împărțite în tot orașul și că investiția într-un spital monobloc ar fi cât se poate de oportună, mai ales dacă administrația județeană va pierde procesul de revendicare în care e implicat sediul principal al Spitalului, de pe strada Moților, nr. 68. „ Ne-am făcut niște calcule estimative și am convingerea că atât din crediul pe care l-am accesat cât și din resursele noastre bugetare vom fi în măsură să cumpărăm clădirea pentru Spitalul de Copii”, a comentat Tișe. Trebuie menționat că investiția Kesz în Spitalul Pelican era evaluată în 2011 la 50 de milioane de euro. Tișe a precizat că înainte de a avansa vreo sumă pentru achizția imobiliului, e necesar să fie realizat un studiu de evaluare în baza căruia se vor purta negocierile.

Proiectul Spitalului Pelican

  • author photo two

    Cosmina Fernoaga

    Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu