Arab de origine, cu o condamnare la activ, controlează o afacere bănoasă pe Tarnița. Iubita îl apără din postura de „activistă de mediu” și angajată politic
ActualitateOpinieTop News by Actual de Cluj - sept. 06, 2019 5 17656
Angajată pe criterii politice la Consiliul Județean Cluj, Roxana Contraș se prezintă „activistă de mediu”, când în realitate ea face un mare lobby pentru ambarcațiunile cu motor pe lacul Tarnița, principala sursă de alimentare cu apă a Clujului. Iubitul ei este un cetățean de origine arabă, Abdul Rahim, care și-a construit un ponton cu skijeturi și bărci cu motor pe Tarnița, și care a devenit notoriu în Cluj după accidentul pe care l-a produs în 2015, cu o mașină off-road modificată – accident în care iubita lui de la acea vreme și-a pierdut viața. Abdul Rahim s-a ales cu o condamnare cu suspendare pentru ucidere din culpă și a continuat să-și vadă de activități. El deține și o firmă de reparații auto, dar și o companie care se ocupă cu închiereri auto de lux.
Abdul Prestige și tupeista Roxana
Sub denumirea Abdul Prestige funcționează un ponton cu skijeturi și ambarcațiuni cu motor pe lacul Tarnița, principala sursă de apă potabilă a Clujului. Reamintim că lacul Tarnița este protejat prin lege. Construirea unui asemenea ponton este ilegal. Roxana Contras, angajata Consiliul Județean Cluj – instituție care se presupune că ar trebui să vegheze la respectarea și aplicarea normelor legale atât în domeniul construcțiilor cât și în privința protecției mediului și a ariilor protejate – se dovedește de un tupeu imens. Fiind în relație cu patronul Abdul Prestige, Roxana Contraș a simțit nevoia să iasă public cu o replică de nătângă, pentru a-l pune la punct pe deputatul Adrian Dohotaru – cel care a semnalat procesul asiduu de poluare la care este supus lacul Tarnița. “Dar tu de ce ai gard la curte și nu pot trece și eu la tine pe gazon sa fac un grătar? Probabil pentru că nu ai o proprietate, pentru că ești un pierde-vară și trăiești dolce far niente!” – i-a scris cu tupeu angajata Consiliului Județean deputatului Dohotaru, pe pagina de facebook. Cine este, de fapt, această Contraș. Cei care o cunosc spun despre ea că n-o recomandă nimic, nici studiile, nici vreo calitate aparte. S-a lipit, în urmă cu mai mulți ani, de un partid (întâmplarea face să fie PNL), iar datorită talentului ei de agățătoare a căpătat loc de muncă la stat. A fost angajată la Compania de Apă o perioadă, dar cel mai mult s-a perindat prin instituția Consiliului Județean Cluj, acolo unde a plasat-o celebrul Horia Uioreanu, fost președinte al PNL Cluj, condamnat pentru fapte de corupție. De altfel, Roxana Contraș nu e deloc străină de evenimentele care au condus la arestarea lui Uioreanu, mai cu seamă că aceasta mișuna prin cabinetul lui de președinte, fiind parte din echipa de comando poreclită „uiorenii”. După căderea lui Uioreanu, Roxanda Contraș a început să pozeze mai des și mai agresiv în „ecologistă”, ”activistă de mediu”, fiind tot mai mult cuplată la echipa Serivciului Salvamont.
„Ecologiștii” cu motoare pe Tarnița
De vreun an încoace, Roxana Contraș și-a mutat întreaga pasiune de „ecologistă” spre Abdul Rahim. Dacă Dohotaru e un pierde-vară, sigur Abdul Rahim nu este – cel puțin în opinia Roxanei Contraș – având în vedere că cetățeanul de origine arabă deține la Cluj câteva mici afaceri care-i pot crea ei senzația de săracă „îmbogățită”. Printre afaceri, Abdul Rahim deține pontonul cu bărci și skijeturi la Tarnița. Potrivit informațiilor de pe rețeaua Facebook, cei doi se distrează permanent acolo în compania altor prieteni. Numai că legislația spune că în cazul lacului Tarnița, nu poți deține bucată de mal și de apă. E imposibil din punct de vedere legal. Rahim și Roxana nu au, însă, vreo reținere. Printre amicii lor de distracții se numără și fiica omului de afaceri Ioan Tecar, din Dej – de asemenea căsătorită cu un cetățean de origine arabă. Reamintim că Ion Tecar se bucură de o mare influență în Dej și în Cluj. Patron al firmelor MG-Tech, Tecar a derulat o mulțime de contracte cu statul. Fiica lui Tecar – Adriana – este căsătorită cu Kamal Dabbeek, prieten apropiat al lui Abdul Rahim, omul cu pontonul, skijeturi și mașinile de lux.
De ce nu ia nimeni nici o măsură pe Tarnița?
Oficiali ai Companiei de Apă Someș care administrează resursa strategică de apă a orașului au spus că încă din 2003 au elaborat un plan de prevenție la nivel de bazin hidrografic care să combată cauzele care duc la poluarea apelor. Despre acesta, ei spun că nu funcționează și că cei la Companie au probleme și mai mari în zona Tarnița cu deversările de dejecții de la casele de vacanță dar și cu bărcile cu motor care se plimbă pe lac. Din el a rămas doar un program destinat conștientizării copiilor care ar fi intrat în patrimoniul Unesco. Despre resursa de apă și zona de protecție, cei de la Companie recunosc că nu au mai fost demult în zonă dar spun că este păzită și oricum sursa de apă strategică nu poate fi afectată de gunoi.
Lacul Tarnița care alimentează Clujul cu apă potabilă, este poluat de ambarcațiuni cu motoare, de skijeturi și mai nou, cu un hidroavion. Clujenii au lansat o petiție și cer de urgență luarea unor măsuri care să interzică navigația pe lac. LAcul tarnița este zonă naturală protejată încă din 1994. Există însă și un ordin de ministru din 2008 prin care lacul de la Cluj a fost declarat navigabil, chiar dacă din el se alimentează cu apă Clujul.
Autorităţile din Cluj închid ochii de ani de zile la încălcarea legii pe lacul Tarniţa, o sursă de apă potabilă pentru oraș. Cu toate că navigaţia este interzisă, din pricina resticțiilor legate de faptul că e zonă protejată și din el se face alimentarea cu apă a Clujului, pe lângă skijeturi, pontoane şi bărci cu motor, pe lac a apărut recent și un hidroavion. Mai mulți clujeni au lansat o petiție și cer de urgență luarea unor măsuri. „Nu poluați apa pe care o bem”, e inițiativa la care sunt invitați toți clujenii să semneze. Petiția e adresată autorităților din domeniu, Consiliului Județean Cluj, Hidroelectrica și Apele Române. Sute de clujeni au semnat deja. Petiția poate fi semnată AICI.
Legislație contradictorie
Prin Decizia 147 / 1994, Consilul Judetean Cluj a declarat lacul Tarnița ca Zonă Naturală Protejată de Interes Județean, alături de alte lacuri. Apoi, prin Decizia 67 / 1995, Consiliul Judetean Cluj a aprobat un Regulament General pentru zonele protejate de interes județean, care cuprindea și reguli de utilizare a unor lacuri, inclusiv Tarnița. Printre altele, acest regulament prevedea expres interdicția de navigatie cu motor. Prin HCJ 70 / 1999, Consiliul Județean Cluj a aprobat un plan urbanistic de zonă protejată prin care se prevede interdicția ambarcațiunilor motorizate, fără ca prevedea să fie pusă în aplicare.
Hotărârea de Guvern nr. 665/2008 care stabilește căile navigabile interioare ale României prevede ca Tarnița să fie navigabilă. Dar prevederea din HG nr. 665/2008 intră în contradicție cu HG 452 / 2003, care menționează că activitățile de agrement nautic nu se pot desfășura în zonele protejate sau în cele de protecție, ceea ce este exact situația lacului Tarnița.
Citește și:
Petitia a fost semnata de peste 4000 de persoane, poate daca se fac multe valuri cineva sesizeaza si se apuca de controale.
In comentarii acuza ca se scriu minciuni cati dubiosi cu poze skyjets si barci cu motor. Macar schimba-ti-va poza de profil daca sunteti prieteni de-ai Rocsanei. 😂
Nu e vorbe de nici o prietenie aici, e vorba de fapte. Din gura toata lumea stie…toata lumea urla ca e interzis dar totusi persoanele dubioase…denigrate mai ales in acest articol(si nu zic asta pt a lua apararea cuiva, doar ca intr-o tara civilizata nu ai cum sa scrii asa) sunt printre singurele care nu doar se relaxeaza acolo ci si au grija sa stranga mizeriile lasate de unu si altu care nu prea sunt interesati de asa ceva dar carw probabil comenteaza aici😉. Voi astia care v-ati trezit acuma ca ambarcatiunile polueaza apa pe care o beti…in ultimii 15-20 de ani de ce nu ati facut-o??? Ati simtit acuma recent gust de skijet cand ati baut apa??? Hai sa fim seriosi…pe Tarnita sunt ambarcatiuni de ani de zile nu de acuma. Acuma ca hop s-a trezit un distins domn deputat sa atraga populatia de partea dansului sau a partidului din care face parte inainte de anumite alegeri folosind „Nesimtitii cu jetski-uri,barci si alte ambarcatiuni polueaza apa pe care o bem” ca titlu avantajeaza absolut totul pt dansul ca asa suntem noi Romanii: ne atrag titlurile pompoase la care putem comenta si atat. Vad atatia oameni porniti ca se polueaza apa pt ca asa a spus cineva…ei bine sunt curios de cand s-a mediatizat aceasta problema de la care supermarket cumparati apa pt ca sunt sigur ca nu mai beti de la robinet ca doar e poluata si nu vreti sa vi se intample ceva nu??? Daca se vor interzice sporturile de apa, ambarcatiunile si proprietatile sunt curios cine va pastra curatenia pe lac??? Va merge fiecare cu punguta in care sa isi adune mizeria??? Nici pe departe…va fi mult mai rau…mai murdar…mai poluat. Diferenta o face mentalitatea si interesele din pacate.
P.S. Eu personal nu am de ce sa imi schimb poza la.profil deoarece nu am nimic de ascuns. Poza nu este facuta in acea locatie…nu este nici macar in Romania dar asta nu conteaza. Sau toti care au jet-uri sunt prieteni intre ei ca si motociclistii nu??? La asta ma refer cand spun diferenta de mentalitate. O zi buna tuturor hater-ilor
Nu stiu cum e gustul de skijet, dar daca altii au mers cu ambarcatiuni in ultimii 15-20 de ani nu inseamna ca ar trebui sa se mearga in continuare. Schimbarea de mentalitate de care vorbesti incepe si prin a realiza ca nu e ok sa faci si tu ce fac alti nesimtiti. Chiar daca este o miscare politica, atat timp cat se incalca niste legi nu mai are rost sa iei apararea nimanui.
sa cada directorii de agentii resonsabile cu autorizarile de constructii sau sa ne demonstreze ca e totul legal. e o mafie intre „proprietari”, primarii si directiile responsabile. nu se va face nimic. firma lui Tecar a fost veeificata la zi de Anaf ? a iesit totul curat ? o baba care vinde flori in piata va fi pusa la colt si marii „afaceristi” raman vesnic necontrolati. „desteapta-te romane” nu e doar un cantec, e un indemn, dar noi murim prosti.
[…] Arab de origine, cu o condamnare la activ, controlează o afacere bănoasă pe Tarnița. Iubita îl … […]