Închide

Anul Nou Chinezesc, marcat la Cluj cu spectacol de amploare pregătit 3 luni, intrarea e liberă.

Cultură by Actual de Cluj - feb. 11, 2016 0 239

Anul Nou Chinezesc, întâmpinat la Cluj cu spectacol de amploare, marțea viitoare.

Spectacolul e organizat pentru iubitorii culturii și civilizației chineze de Institutul Confucius, din subordinea Universității „Babeș-Bolyai”, și de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA).

Spectacolul e programat marțea viitoare la ora 16 în Aula Magna a FSEGA, iar accesul este gratuit. Spectacolul a fost pregătit timp de trei luni de cei 60 de elevi și studenți care studiază la Institutul Confucius, sub supravegherea profesorilor, și este realizat în întregime în limba chineză.
Cu ocazia spectacolului va fi vernisată și expoziția de fotografie „Anul Nou Chinezesc – obiceiuri și tradiții”, care va putea fi vizitată până în 25 feburarie în spațiul expozițional al FSEGA de la etajul 1, ce prezintă tradiții și obiceiuri de Anul Nou Chinezesc, dar și artă culinară.
„Anul Nou este sărbătoarea cea mai importantă pentru chinezii din întreaga lume și este încărcată cu simbolistică și însemnătate. Anul Nou Chinezesc marchează începutul Sărbătorii Primăverii, care durează 15 zile și se încheie cu Festivalul Lampioanelor”, explică Samaranda Moldovan, reprezentanta Institutului Confucius.
Institutul Confucius din Cluj-Napoca este o organizație non-profit cu specific educațional inaugurat în septembrie 2009, în urma unui acord între Universitatea de Știință și Tehnologie din Zhejiang, China, și UBB. Aici clujenii pot învăța limba chineză și pot asista la seminarii, expoziții sau Festivalul Ceaiului Chinezesc.

„Anul nou chinezesc” a început în urmă cu câteva zile, în 8 februarie, și se încheie după abia șapte zile. Întreg Anul Maimuței se încheie în 27 ianuarie anul viitor, când calendarul intră în Anul Cocoșului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu