Închide

Două săptămâni cu filme de TIFF, la cinema Victoria

ActualitateCultură by Kristina Reştea - feb. 10, 2016 0 423

Cinema Victoria propune, începând de vineri, o selecție de filme de 2015, recomandate de TIFF. Astfel, în perioada 12-25 februarie, la Cinema Victoria, se pot vedea sau revedea, zilnic, de la ora 17:30, cele mai emblematice filme din 2015, recomandate de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Majoritatea filmelor alese pentru această retrospectivă a figurat în programul TIFF din 2015, producțiile putând fi, de asemenea, vizionate pe parcursul anului trecut, la Cinema Victoria. Suntem convinși că mai sunt mulți spectatori clujeni care nu au avut încă ocazia să vadă unele dintre filmele selectate sau care doresc să le revadă, așa că, realizând această retrospectivă dorim să creăm o bună ocazie pentru ei să vină la proiecții și să aprecieze filmele”, a declarat Gabriela Bodea, Directoarea Asociației Victoria Film.

Astfel, pe parcursul celor două săptămâni, în intervalul orar 17:00/17:30- 20:00, publicul va putea viziona unele dintre cele mai premiate filme ale anului 2015, dintre care amintim „Mlaștina” (La isla minima)premiul publicului pentru cel mai bun film la TIFF 2015, 10 premii Goya, 42 premii și 32 nominalizări internaționale;Poveşti trăsnite” (Relatos salvajes) o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film străin, o nominalizare la Cannes și filmul de deschidere la TIFF 2015; „Tinereţe” (La giovinezza) 11 premii și 22 nominalizări, printre care 2 nominalizări la Globul de Aur și o nominalizare la Cannes Palme d’Or.

Pe lista filmelor de la Cinema Victoria se află și două dintre documentarele cele mai apreciate ale anului trecut: „Amy”, documentarul care povestește viața scurtă a celei mai mari şi controversate artiste britanice, Amy Winehouse, documentarul care a avut cele mai mari încasări în Anglia din toate timpurile, și „Sarea pământului” (Le sel de la terre) , o odă pentru frumuseţea planetei .

Publicul iubitor de producții românești va putea (re) vedea „Aferim!” în regia lui Radu Jude, câștigătorul Ursului de Argint la Berlin 2015 pentru cel mai bun regizor și cel mai vizionat film românesc în cinematografe în 2015; „De ce eu?” în regia lui Tudor Giurgiu care a avut premiera internațională la Festivalul de la Berlin și „Comoara” (regia: Corneliu Porumboiu), film premiat la Cannes 2015 la secțiunea Un Certain Talent și Un Certain Regard, câștigătorul Premiului Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj la TIFF 2015.

Programul detaliat al retrospectivei de filme recomandate de TIFF, din perioada 12-25 februarie, se poate accesa pe site-ul www.cinemavictoria.ro

Prețul biletelor este de 10 lei, preț normal și 8 lei, preț redus pentru elevi, studenți și seniori. Biletele se pot achiziționa de la casieria Cinema Victoria.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.