Închide

„Analizăm, în continuare oportunități de achiziții”. Mesajul Băncii Transilvania după achizița Volksbank și oferta pentru clienții cu credite în franci elvețieni

EconomieTop News by Kristina Reştea - apr. 07, 2015 1 628

Propunerea pentru clienții Volksbank privind conversia creditelor în franci elvețieni, dar și intenția de achiziții viitoare au fost prezentate azi de conducerea băncii clujene, după semnarea tranzacției prin care Banca Transilvania preia Volksbank.

Banca Transilvania a semnat azi documentele de perfectare a tranzacției pentru achiziționarea, directă și indirectă a 100% din acțiunile Volksbank România. La câteva ore după semnare oficială, conducerea BT a transmis un mesaj public, semnat de președintele Consiliului de Administrație, Horia Ciorcilă, și Omer Tetik, directorul general al băncii.

„Pentru Banca Transilvania – care și-a început povestea în Cluj, acum 21 de ani, cu o echipa formată din 13 angajați – achiziționarea Volksbank România este o provocare nouă, o transformare, un pas mare înainte. Este, de fapt, a treia reinventare a băncii noastre, după cea din 2001 – când am început ofensiva de extindere la nivel național și cea din anul 2009 – o dată cu adaptarea modelului nostru de business la provocările crizei economice”, țin să amintească oficialii grupului financiar. Sunt trei motive principale pentru care Banca Transilvania a decis achiziția Volksbank Romania, spune conducerea BT. “Este o oportunitate care ne ajută în strategia noastră de creștere și consolidare, are aproximativ 180.000 de clienți și un portofoliu mare de credite retail. În plus, avem un model de business asemănător și aceeași piață”, se arată în mesajul BT.

 

„Soluțianoului acționar pentru creditele în franci elvețieni

Banca Transilvania propune, din 4 mai, în sediile Volksbank Romania, o reducere de 22,5% pentru clienții care vor conversia creditelor din franci elvețieni în lei sau euro. „În calitate de actionar, primele decizii luate de Banca Transilvania sunt următoarele: stoparea calculării comisionului de risc pentru clienții aflați în prezent în portofoliul Volksbank România și care au semnat contracte care includeau acest aspect; returnarea sumelor încasate cu titlu de comision de risc, în etape, prin diminuarea creditului în sold; reduceri la creditele celor care vor dori conversia creditelor din franci elvețieni în lei sau în euro și prelungirea cu o lună, până la data de 17 mai, a deciziei privind înghețarea cursului CHF la nivelul 31.12.2014. Concret, Banca Transilvania va oferi, din 4 mai a.c., în sediile Volksbank România, o reducere de 22,5% pentru clienții care doresc conversia creditelor din franci elvețieni în lei sau euro. În plus, la acest procent va fi adăugată, după caz, valoarea comisionului de risc”, se arată în mesajul BT. În această situație sunt aproximativ 18.300 de clienți Volksbank România.

Din 10 decembrie 2014, când a fost semnat angajamentul ferm privind achiziția, cele două bănci au funcționat ca entități bancare distincte, pana la finalizarea formalităților legale și obținerea aprobărilor necesare. „Urmează integrarea treptată, timp de câteva luni, a Volksbank România în structura băncii noastre. Analizăm, în continuare, oportunități de achiziții care să aducă valoare pentru Banca Transilvania și pentru clienți”, spun, spre final, în mesajul public reprezentanții conducerii BT.

Mesajul integral semnat de Horia Ciorcilă și Omer Tetik poate fi citit AICI

 

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare