Închide

Cât a plătit BT ca să cumpere Volksbank

EconomieTop News by Actual de Cluj - apr. 07, 2015 2 832

Prețul cu care Banca Transilvania a cumpărat Volksbank a fost făcut publică astăzi în sfârșit, la luni bune de la achiziție.
Banca Transilvania a plătit pentru acțiunile Volksbank o sumă de 81 milioane de euro (360 milioane de lei), din care 58 milioane au fost plasate într-un cont escrow ca garanție a eventualelor riscuri ce ar putea apărea în primul an de la tranzacție.

BT a plătit pentru achiziţia Volksbank România în total 711 milioane de euro: cele 81 de milioane de euro pentru capitalul băncii şi 630 de milioane de euro în rambursarea unor linii de rambursare acordate de către acţionarii Volksbank băncii din România, după cum au precizat oficialii băncii.
BT a cumpărat Volksbank la începutul lunii decembrie dar tranzacția a fost perfectată doar astăzi, în 7 aprilie.
BT are active în valoare de 35,6 miliarde de lei, în vreme ce Volksbank avea active cotate la 12,3 miliarde. Informațiile au fost publicate în urmă cu puține minute pe secțiunea dedicată acționarilor de pe site-ul Băncii Transilvania.

Closing Bt Vb

Citește și:

“Analizăm, în continuare oportunități de achiziții”. Mesajul Băncii Transilvania după achizița Volksbank și oferta pentru clienții cu credite în franci elvețieni

Scrie un comentariu

Articole similare