Închide

An nou, proteste noi: clujenii revin în stradă duminică, cu tema legilor Justiţiei

ActualitateTop News by Kristina Reştea - ian. 05, 2018 0 934

Reîncep protestele la Cluj şi în noul an: un nou eveniment e anunţat pentru duminică, de la 18.00, la Monumentul Memorandiştilor. Iniţiatorii demersului – grupările Declic, Corupţia Ucide şi Umbrela Anticorupţie Cluj – prezintă principalele revendicări: retragerea proiectului de modificare a legilor Justiției, dar şi a proiectului de modificare a Codului penal și a Codului de Procedură Penală. Se mai cere  demisia tuturor persoanelor cu probleme penale din funcții publice, dar şi a artizanilor controversatelor proiecte de lege. De asemenea, clujenii se mobilizează şi pentru un protest în Capitală, în 20 ianuarie.

„Cluj Napoca, Hai să luptăm din nou!  Cu cap și fără să obosim, pentru că viitorul nostru merită tot efortul. Dar e timpul să jucăm altfel! E timpul să înțelegem că nu vorbim de un sprint, ci de un maraton și să învățăm răbdarea și calibrarea resurselor”, e îndemnul organizatorilor. Aceştia mai îndeamnă la informare. „Coaliția de guvernare se sprijină pe propagandă și dezinformare. Atât. Aici trebuie să îi ,,lovim” cel mai tare. Hai cu noi să ieșim din bulă și să umplem Clujul de afișe. Cartier cu cartier și bloc cu bloc. Câștigă cel a cărui voce se va auzi mai tare la sfârșit”, spun iniţiatorii evenimentului de protest de pe pagina de socializare Facebook. Clujenii sunt chemaţi şi la protestul de la Bucureşti, din 20 ianuarie, la care şi-au anunţat deocamdată participarea 250 de persoane din capitala Transilvaniei.

 

Citeşte şi:

 

Mesaj de la Cluj, pentru protest de început de an în Capitală: “În 20 ianuarie, mergem la Bucureşti”

 

Legile justiţiei au revenit în atenţia publică chiar de la început de 2018. Prezent azi la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, şi preşedintele Klaus Iohannis a criticat”dezbaterea insuficientă”, „lipsa de transparenţă” şi „procedura nemaivazută” prin care au fost adoptate în Parlament legile justiţiei şi si-a exprimat speranţa că „judecătorii Curţii Constituţionale se vor apleca cu mult profesionalism asupra legilor justiţiei”. Mai multe AICI

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.