Închide

Amânare în cazul insolvenței singurei fabrici deținute de stat din Cluj

Economie by Actual de Cluj - ian. 11, 2018 0 745

Amânare în cazul insolvenței singurei fabrici deținute de stat din Cluj: decizia a fost luată ieri.
Tribunalul Comercial a amânat cu o săptămână judecarea cererii de intrare în insolvență a ultimei fabrici deținute de Stat din Cluj, fabrica de încălțăminte Clujana, la primul termen programat ieri; motivul – completarea dosarului cu o serie de documente cerute de instanță.

Clujana a depus la Tribunalul Comercial cererea pentru deschiderea procedurii insolvenței, cu exprimarea intenției de reorganizare juridicară. Tribunalul a atribuit numărul de dosar 983/1285/2017 și a stabilit ca termen de judecată data de 10 ianuarie. Până la decizia instanței privind cererea de insolvență, licitația deschisă de ANAF pentru recuperarea datoriilor, ce urma să scoată la vânzare mare parte din platforma industrială a fabricii din piața 1 Mai, a fost suspendată.

Fabrica de pantofi Clujana SA aparține Statului și în 2017: acționar principal e Consiliul Județean Cluj, cu 93,4% din acțiuni. Bilanțul după prima jumătate a anului – pierderi de peste 3,3 milioane de lei, de trei ori mai multe decât în primul semestru al anului trecut, în condițiile în care veniturile au scăzut doar ușor, de la 5 milioane la 4,9 milioane. Cheltuielile, în schimb, au crescut substanțial, de la 6,3 milioane la 8,3. Astfel, datoriile Clujana ajung acum la 14 milioane de lei, dintre care cele mai multe – aproape 5 milioane – sunt la bugetul de stat. Faimoasa fabrică de pantofi ce angaja mii de persoane în vremurile sale de glorie are acum puțin peste 300 de angajați și face acum 90% din producție în regim lohn.

Citește și:

Ultima fabrică deținută de stat din Cluj vrea insolvența, ca să nu dea faliment, contestă decizia ANAF care-i vinde terenurile și clădirile

ANAF vinde Clujana la licitație, cere milioane de euro pe terenurile singurei fabrici deținute de stat din Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags