Închide

Ajuns la ediția cu numărul 20, TIFF „iese” din Transilvania și se deschide și în capitala Moldovei, în Iași.

ActualitateCulturăFestivalFilmTop News by Actual de Cluj - iun. 17, 2021 0 237

Gala de deschidere TIFF.20 va avea loc în Piața Unirii în Cluj-Napoca însă proiecția pregătită de organizatori pentru a marca începerea ediției a 20-a a festivalului – comedia spaniolă Dineu cu vecinii de sus – va putea fi vizionată și în alte orașe din Transilvania, în Lugoj dar și în Iași, la Amfiteatrul Palas.

”Vineri, 23 iulie, de la ora 21,  va avea parte de o proiecție specială în Piața Unirii din Cluj-Napoca și se va vedea, în paralel, pe marile scene din Alba Iulia, Arad, Bistrița, Borșa, Brașov, Criț (județul Brașov), Florești (județul Cluj), Iași, Lugoj, Miercurea Ciuc, Morău (județul Cluj), Oradea, Salonta, Satu Mare, Sf. Gheorghe, Sibiu, Sighet, Târgu Mureș și Toplița”, a anunțat președintele TIFF, Tudor Giurgiu în cadrul unei conferințe de presă din 17 iunie.

TIFF va avea loc în perioada 23 iulie – 1 august. Festivalul aniversează 20 de ediții și se va desfășura în peste 14 locații din Cluj-Napoca, inclusiv în comuna clujeană Florești, în Parcul Poligon.

Anul acesta se vor organiza proiecții și în sălile de cinematograf din Cluj, față de anul trecut când, având în vedere pandemia, TIFF.19 a avut loc doar în aer liber. O parte din locațiile unde s-au proiectat anul trecut filme, printre care și curtea Universității de Științe Agrigole și Medicină Veteinară, vor fi păstrate. În sălile de cinema, accesul va fi permis doar cu mască de protecție, după triajul epidemiologic, însă, pentru unele proiecții accesul va fi permis exclusiv doar persoanelor vaccinate sau testate.

Pentru ediția de anul acesta organizatorii au pregătit multe filme românești, dar și filme premiate la Berlin în acest an, filme premiate anul trecut la San Sebastián sau o secțiune în premieră dedicată serialelor. Premiul de Excelență va fi acordat în acest an regizorului Nae Caranfil, un cineast iubit de publicul TIFF. Programul complet va fi anunțat în perioada următoare.

Sergei Polunin considerat cel mai talentat dansator al generației sale, vine pentru prima dată în România, ca invitat special al festivalului. Urmează și alți invitați să fie anunțați, după cum a spus Giurgiu.

Detalii: La festivalul de film Transilvania de la Cluj vine Sergei Polunin, considerat de organizatori ca cel mai talentat dansator al generației sale

sura foto: ziaruldeiasi.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu