Închide

S-a aprobat unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare care se va construi la Cluj: „Transilvania Smart City”. Un mini-oraș cu 10.000 de apartamente, mall, hoteluri, școli și un heliport

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 17, 2021 3 7151

În ultima ședință de Consiliu Local s-a aprobat unul dintre cele mai ample proiecte imobiliare care se va realiza la Cluj Napoca,  nu foarte departe de Iulius Mall,  spre Aeroport, mai precis pe dealul Borzaș, strada Moș Ion Roată.

Potrivit specialiștilor în imobiliare, proiectul „Transilvania Smart City” va da un impus puternic de dezvoltare economică și socială întregii zone și intregului municipiu, având în vedere că se vor construi peste 10.000 de apartamente, un parc, un mall, dar și spații de birouri, școală, grădinițe, hoteluri, restaurante, un parc și chiar un heliport.

„Transilvania Smart City” este, practic, un mini-oraș care va fi alipit cartierelor Mărăști și Gheorgheni, de pe dealul Borzaș, urmând să se desfășoare pe o suprafață de 35 de hectare. Pe o suprafață de 2 hectare este prevăzut un parc de agrement care va fi dotat și cu spații dedicate sporturilor dar și cu locuri de joacă pentru copii.

 Transportul spre aeroport și spre oraș se va face cu telegondola, livrările în interiorul cartierului se vor face cu drona, fiind stabilite stații de încărcare a mașinilor electrice.

Mall-ul de la TSC este prevăzut pe o suprafață de 100.000 mp, iar livrările la domiciliu în interiorul acestui megacomplex vor fi efectuate cu ajutorul dronelor.

Întregul proiect este conceput ca un mic oraș prin care vor circula autobuze electrice, șoferii vor putea vedea direct de pe smartphone care sunt locurile libere de parcare, iar nivelurile de poluare și zgomot vor fi identificate prin senzori.

O telegondolă va lega cartierul de aeroport, dar și de centrul comercial Iulius Mall. Cartierul va avea stații pentru încărcat mașini electrice, concierge și stație pentru drone, cu care vor fi livrate pachete la domiciliu. Proiectul prevede și amenajarea a două lacuri, un amfiteatru în aer liber, spa și piscină interioară și exterioară, arată dezvoltatorii.

Proiectul implementeaza cele mai noi tehnologii în vederea asigurării unui consum redus de energie și se bazează pe utilizarea energiei verzi, fiind cel mai “green” proiect imobiliar, după cum susțin materialele de promovare.

Termenul de finalizare estimat de proprietari este de maxim 5 ani, prima etapă fiind prevăzută a fi gata în maxim 2 ani.

Apartamentele au fost deja puse în vânzare, primul bloc fiind vândut în totalitate în mai puțin de două luni.

Proiectul aparține dezvoltatorilor Transilvania Smart City, SC Realtopfarma SA, SC Chester SRL, SC Merlin Constructii SRL si SDC Imobiliare.

Finanțarea pentru dezvoltarea acestui mini-oraș este asigurată din sursele proprii ale companiilor partenere menționate, dar și din finanțări externe, dar fiind că au fost atrase mai multe fonduri de investiții de afară țării.

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Da, nasol ca il construieste SDC! Acest constructor imobiliar care face calitate execrabila. Probabil drona va fi de fapt o caruta trasa de magari, blocurile vor fi finisate de vacari, instalatia electrica va fi facuta de cizmari, cea sanitara de ciobani si asa mai departe( tot respectul pt meseriile de mai sus). Daca ar fi alt constructor poate ar fi mai bine! pacat de proiect care pare frumos!

  2. Bună ziua,
    Sa înțeleg… Proiectul acum a fost aprobat,… Dar primul bloc e vândut de 2 luni. Serios. La ce preț? Dacă nu se aproba? Ce s a vândut de 2 luni?! Ca baloane pot sa vând și eu🤣🤣🤣

  3. Proiectul e situat la 700 m de halda de gunoi Pata Rat. Chiar daca halda e acum inchisa, prin tubulatura de evacuare ajung permanent in atmosfera mari cantitati de gaze, inclusiv Dioxina cancerigena. Ma indoiesc ca cineva ar vrea sa locuiasca acolo

Scrie un comentariu