Închide

Acum că au preluat puterea în Guvern, să susțină proiectul Metroului

ActualitateAdministrațiePoliticaTop News by Actual de Cluj - dec. 18, 2019 0 332

Clujul e condus de PNL, partidul care a ajuns la Guvernare și care ar avea puterea să sprijine toate marile proiecte de infrastructură propuse atât de Primărie, cât și de Consiliul Județean. Deputatul PSD, Horia Nasra, consideră că proiectul Metroului ar trebui să rămână o prioritate, mai ales acum, că în Guvernul Orban se regăsesc și clujeni.

„Introducerea metroului în Cluj este un proiect important pentru zona metropolitană Cluj, o investiţie necesară având în vederea creşterea populaţiei şi implicit a traficului în ultimii ani. Este un proiect ambiţios, pe măsura dezvoltării comunităţii noastre, un proiect vizionar despre cum trebuie să arată Clujul în următorii 50 de ani”, a comentat Nasra. El a adăugat că de vreme ce costurile pentru studiul de prefezabilitate au fost suportate din bugetul comunității clujene, firesc ar fi ca al doilea pas să fie făcut de Guvern, respectiv să finanțeze costurilor pentru studiul de fezabilitate și proiectare. „Dacă vorbim despre studiul de fezabilitate, implicarea Guvernului României este imperios necesară. În localităţi similare Clujului, unele mai mici, în Brescia, Bilbao, Lille sau Rennes, guvernele Italiei, Franţei şi Spaniei au susţinut financiar construcţia reţelelor de metrou. Solicit Guvernului să-şi asume acest proiect şi etapizat, anual, să cuprindă proiectul Metroului Cluj, în proiecţia bugetară” a transmis deputatul Horia Nasra.

Reamintim că administrația locală clujeană a desemnat câștigătorul contractului ce vizează realizarea studiilor de prefezabilitate pentru proeictul Metrou și Tren Metropolitan, însă procedura a fost contestată de una dintre firmele înscrise în licitație.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare