Închide

Activist clujen: Expoziția lego a asociației Brickenburg cu Muzeul Etnografic e un succes/Părinții au stat la coadă/În acest timp, obiectivele culturale ale Primăriei stau închise în weekend

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 22, 2023 0 1271

„Expoziția de lego realizată de o asociației Brickenburg cu Muzeul Etnografic e una dintre cele mai de succes expoziții din Cluj. Mii de clujeni vin la muzeu in cele două zile jumătate, se stă la coadă și cu zecile de minute. În acest timp, obiectivele culturale ale Primariei, 6 la număr, stau închise în weekend. Mă refer în special la Cinema Dacia si Cinema Mărăști, unde activitatea este mult subperfomantă pentru că sunt oameni puși în funcții de conducere pe criterii de apartenență politică, nu din cauza performanțelor culturale ori manageriale.”, atrage atenția activistul Adrian Dohotaru.
Atât sâmbătă cât și duminica s-a stat la coadă minute în șir în centrul Clujului la Muzeul Etnografic, pentru a se vizita expoziția Lego organizată de Asociaia Brickenburg. Anul acesta, copiii au avut parte și de activități cu ochelari VR dar și de o masă mare cu piese lego din care au putut construi ceea ce au dorit.
„Mi-ar plăcea să văd o astfel de dinamică nu doar la un muzeu etnografic, care are totuși alt specific (de aceea e de lăudat diversificarea activităților)ci și la: 1. centrele comunitare si culturale ale Primariei si. 2. mai ales în cartiere și accentul să fie pus pe activități cat mai permanente, nu doar pe evenimente. Ideal ar fi ca astfel de activități să fie realizate după consultări în cartiere cu rezidenții, cu asociații de profil, cu universitarii și studenții clujeni care pot ajuta cu micro-cercetari. E o posibilă direcție pentru reîntoarcerea bugetarii particpative in cartier, așa cum a pus accentul si Consiliul Civic Local la dezbaterile legate de buget, după cum putem iesi si din parafigma de finantare a infrastructurii hard si venim cu o parafigma de bugetare a unei infrastructuri soft, cu caracter comunitar și social. Oricum, e o bucurie să vezi dinamica asta, se mai joacă și copiii, mai primesc un răgaz și părinții să citească, să povestească”, a atras atenția Adrian Dohotaru.
sursă foto cover: Facebook/Adrian Dohotaru

Nici un comentariu

Scrie un comentariu