Închide

A zecea ediție a Maratonului Resuscitării, în care voluntarii SMURD îi învață pe clujeni cum pot ajuta victimele unui stop cardio-respirator, are loc sâmbătă în parcul central din Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 07, 2023 0 187

A zecea ediție a Maratonului Resuscitării, în care voluntarii SMURD îi învață pe clujeni cum pot ajuta victimele unui stop cardio-respirator, are loc sâmbătă în parcul central din Cluj.

A zecea ediție a Maratonului Resuscitării are loc sâmbătă 9 septembrie în Parcul Central din Cluj-Napoca. ”În cazul unui stop cardio-respirator (SCR), suportul vital de bază câștigă minute importante în lupta cu viața, până la sosirea cadrelor medicale specializate. Studiile efectuate au demonstrat că persoanele cărora li se aplică rapid manevrele de resuscitare au cele mai mari șanse de supraviețuire”, arată Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj. Cu această ocazie, tot sâmbătă și tot în parcul central ISU Cluj organizează o expoziție cu tehnica modernă de intervenție în cazuri de urgență, dar și ateliere pentru copii, între orele 10 și 20, în spatele Centrului de Cultură Urbană ”Casino”, dar și pe aleea principală din parc.

Publicul va putea exersa tehnicile de resuscitare pe manechine speciale, iar cursurile abordează inclusiv manevre de resuscitare ale copilului. Atelierele încep succesiv și se repetă pentru întreaga zi, astfel încât participanții au posibilitatea să se alăture gratuit, la orice oră, fără a fi necesară o înscriere prealabilă. Limba de predare principală este româna, însă se asigură predare și în limbile engleză, germană, maghiară și franceză. În cadrul evenimentului, începând cu ora 15.30, va fi desfășurat un exercițiu complex de descarcerare, în cadrul căruia vor fi demonstrate și explicate manevrele salvatoare, cât și măsurile de siguranță ce trebuie respectate în cazul accidentelor rutiere.

Maratonul Resuscitării este un proiect inițiat de către medicii și paramedicii voluntari SMURD Cluj, cu sprijinul ISU Cluj și a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu