Închide

A vândut 15.000 de bilete în timp record, Andre Rieu organizează al treilea concert la Cluj

CulturăTop News by Actual de Cluj - dec. 03, 2018 0 558

După ce vinde nu mai puțin de 15.000 de bilete în Sala Polivalentă, cunoscutul Andre Rieu mai susține un al treilea concert a Cluj, anunță azi organizatorii.
După epuizarea biletelor pentru concertul anunțat pentru 5 aprilie în numai trei ore de la punerea acestora în vânzare și după ce le-a vândut și pe cele 7.500 puse la vânzare pentru următorul concert, celebrul violonist Andre Rieu anunță un al treilea concert la Cluj, pentur care biletele s-au pus în vânzare în urmă cu o oră.  În total până acum – 15.000 bilete vândute. Al treilea concert e programat pentru sâmbătă 6 aprilie, la ora 20.

André Rieu a început să ia lecții de vioară la cinci ani, încurajat de tatăl său, André Rieu sr., dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg și al Operei din Leipzig. În 1967, Rieu a studiat vioara la Conservatorul din Liege, iar, mai târziu, la Conservatorul din Maastricht, până în 1973. În 1974, Rieu s-a mutat la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde l-a avut ca profesor pe Andre Gertler. Artistul cântă pe o vioară Stradivarius fabricată în 1667. De peste 30 de ani Rieu susține peste o sută de concerte pe an împreună cu cei 60 de muzicieni, membrii orchestrei sale Johann Strauss, cea mai mare orchestră privată din lume. În România acesta a mai susținut concerte o dată, în București în 2015 – și atunci, cererea imensă de bilete l-a determinat pe Rieu să susțină nu mai puțin de șapte concerte consecutive, cu o audiență acumulată de 84.000 de persoane.

André Rieu este căsătorit de peste 40 de ani și locuiește, alături de soția sa Marjorie, într-un castel romantic construit în anul 1452 în orașul său natal Maastricht din Olanda. Cei doi au împreună doi fii și cinci nepoți.

Citește și:

A vândut toate 7.500 biletele în 3 ore, André Rieu mai face un concert la Cluj, cu o zi mai devreme

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags