Închide

A vândut toate 7.500 biletele în 3 ore, André Rieu mai face un concert la Cluj, cu o zi mai devreme

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 29, 2018 0 693

Pentru că a vândut cam toate biletele în câteva ore, André Rieu anunță că mai organizează un concert la Cluj față de cel anunțat ieri.

Biletele pentru primul concert al celebrului violonist André Rieu de la Cluj, din 5 aprilie, puse în vânzare azi la ora 10, s-au vândut în trei ore, e vorba în total de 7.500 de bilete scoase la vânzare, așa că Rieu anunţă programarea unui nou concert, cu o zi mai devreme, joi 4 aprilie, tot la BT Arena.

Rieu susține mai bine de o sută de concerte pe an cu cei 60 de muzicieni, membrii orchestrei sale Johann Strauss, cea mai mare orchestră privată din lume, și concertează de mai bine de trei decenii. În septembrie, de exemplu, a concertat în America de Nord, în octombrie – în Argentina, iar în noiembrie – în Australia. În decembrie are programate concerte în Marea Britanie. „Pentru a gestiona rutele de transport ale producției enorme între continente, au fost create patru structuri fabuloase identice, care conțin patru seturi de costume, de instrumente și echipamente tehnice”, explică organizatorii concertului de la Cluj. De altfel, spune organizatorul Nicoleta Ion pentru actualdecluj.ro, în cazul lui Rieu situații de acest gen sunt relativ frecvente. „Echipa sa e pregătită pentru astfel de situații. Nu este o excepție, cel puțin în 2015 când a ales să concerteze la București a fost o surpriză uriașă pentru el să constate că biletele s-au vândut într-un ritm atât de alert și ajunsese la acel șapte concerte. Atunci a făcut o excepție, aducând propria scenă. La Cluj va fi o producție indoor, cu o scenă foarte mare, dar nu scena pe care el o folosește la Maastricht”, spune ea, cu referire la concertele sale organizate în orașul natal, și care în acest an au numărat … 13 concerte în 13 săli, toate sold out. Cu titlu ilustrativ, la cele nu mai puțin de șapte concerte susținute de Rieu în 2015 la București – în 5, 6, 7, 11, 12, 13 și 14 iunie – asistența a ajuns la 84.000. Concertele au avut loc în aer liber, în Piața Constituției.

Printre cifrele care-l fac pe Rieu un artist de top se numără și faptul că a vândut peste 40 de milioane de CD-uri și DVD-uri și a primit 500 de discuri de platină. André Rieu este căsătorit de peste 40 de ani și locuiește, alături de soția sa Marjorie, într-un castel construit în anul 1452 în orașul său natal Maastricht din Olanda.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare