Închide

Statistică neagră: zeci de șoferi beți la volan pe drumurile din Cluj în acest an, o sută de accidente provocate, 5 oameni uciși

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 03, 2018 0 167

Zeci de șoferi au ajuns în arestul Poliției din Cluj în acest an după ce au fost prinși băuți la volan.

E vorba mai exact de 54 de șoferi beți reținuți de polițiști în arestul instituției pentru 24 de ore, după ce au fost prinși la volan fiind sub influența alcoolului.

De la începutul acestui an și până în urmă cu două zile polițiștii rutieri din Cluj au reținut, pentru 24 de ore, 68 de conducători auto, pentru diverse infracțiuni rutiere, dintre care 54 de șoferi beți; ulterior măsurii reținerii pentru 24 de ore mai bine de jumătate, 35, au fost cercetați în libertate, 16 sub control judiciar, 3 în arest la domiciliu și 14 în stare de arest preventiv.

Numărul accidentelor cu victime înregistrate în județul Cluj în acest an ajunge la 1.106, dintre care 361 accidente grave soldate cu 57 de persoane decedate și 375 răniți grav. În 101 accidente de circulație, conducătorii auto se aflau sub influența alcoolului. Acestea s-au soldat cu cinci morți, 47 de răniți grav și 93 răniți ușor.
Utimul șofer reținut pentru 24 de ore de către polițiștii clujeni avea o concentrație alcoolică 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. În sânge, bărbatul avea o concentrație de 2,32 g/l alcool pur. Acesta a fost implicat într-un accident rutier cu pagube materiale.

De exemplu în 29 noiembrie, la miezul nopții, un bărbat de 59 de ani din Chinteni, sub influența băuturilor alcoolice, și-a condus mașina pe strada Arinilor din Cluj-Napoca, unde a produs un accident rutier cu pagube materiale, în urma căruia au fost avariate trei autoturisme parcate. La faţa locului s-a prezentat un echipaj de poliţie care l-a testat pe șofer cu aparatul etilotest. Rezultatul – o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge, și a fost reținut pentru 24 de ore pentru infracțiunea de conducerea a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare