Închide

A treia strigare pentru o bază sportivă în cel mai mare cartier al Clujului, cu noroc

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - feb. 22, 2019 0 804

Trei ofertanți au fost interesați să facă studiile pentru viitoarea bază sportivă anunțată în cartierul Mănăștur, pe modelul celei făcute cu fonduri de la Compania de Investiții în cartierul Gherogheni. Anul trecut Primăria a mai lansat două licitații de care n-a fost interesat nimeni. Acum licitația este în faza de evaluare financiară a oferelor, contractul pentru realizarea studiului și fezabilitate și al Planului Urbanistic Zonal fiind estimat la 400.000 lei.
În 2006, Primăria voia să caseteze pârâul Calvaria din cel mai mare cartier al Clujului și să facă din el zonă pentru parcări. După 12 ani, culoarul pârâului și singura zonă încă verde și neconstruită din Mănăștur, botezată ”La Terenuri”, face obiectul unui master-plan prin care zona să fie redată oamenilor din cartier.
Mai mulți arhitecți au recomandat un concurs de soluții, după ce din 2016 primarul Emil Boc tot a anunțat că vrea o replică a bazei sportive din Gheorgheni în zona ”La Terenuri”. Specialiștii au spus că doar un consurs de soluții poate crea o zonă inedită și un circuit între cinema Dacia-pârâul Calvaria și zona La terenuri. Administrația a ales să facă o simplă licitație. În 2016 a lansat două proceduri la care nu s-a prezentat nimeni.
Pentru 2019 s-a lansat o a treia procedură care vizează elaborarea unui studiu de fezabilitate și a unui Plan Urbanistic Zonal în vedere creării unui parc în zona ”La Terenuri” din cartierul Măștur. Contractul este estimat acum la 400.000 lei. Noua licitație lansată pentru 10 ianuarie 2019 a fost cu noroc. Trei ofertanți au fost interesați de contractul pus la bătaie de administrația locală clujenă.
Este vorba despre firme obișnuite să lucreze cu administrații locale și să facă studii pentru proiecte pe fonduri europene, Hentza Bussines, Tehno Consulting Solution și Napotech Proiect. Dintre ele, una a fost legată de presă de un reprezentant PNL, Mircea Abrudan, Napotech Proiect. Societatea a depus ofertă alături de Arhi Box, birou de proiectare al arhitectului Călin Lada.
În prezent licitația este în faza de evaluare financiară a ofertelor. Primarul Emil Boc a anunțat că până la finalul acestei luni se așteaptă ca procedura să fie finalizată și să se stabilească un câștigător care să facă studiul de fezabilitate și Planul Urbanistic Zonal pentru viitoarea bază sportivă ”La Terenuri”. După etapa de realizare a celor două studii, Primăria se va ocupa de licitația pentru punerea în operă a proiectului.
De zilele Mănășturului, în 2016, s-a lansat o petiție către Primărie pentru transformarea oazei verzi La Terenuri (zona apreciată și folosită, dar cu statut juridic incert la vremea respectivă) într-un parc de care să beneficieze întreg cartierul, printr-o investiție publică. Petiția a adunat peste 1700 de semnături și a fost inițiativa Asociației Colectiv A, cea care de câțiva ani s-a implicat în cartierul Mănăștur și a convins oamenii să utilizeze zona verde nefolosită. Inițial Primăria nu a dat niciun răspuns petiției. Apoi, în luna august 2016 primarul Emil Boc a spus pe FaceBOC că ia în calcul ca primăria să se implice și să dea o utilitate publică respectivei zone.

Mai multe detalii:

Încă o strigare pentru crearea parcului ”La Terenuri” în cel mai mare cartier al Clujului

sursa foto: La Terenuri -Spațiu Comun în Mănăștur

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare