Închide

A luat foc fabrica de hârtie din Dej

Actualitate by Actual de Cluj - mai 06, 2021 0 213

Incendiu de proporții în parcul industrial din Dej, în această după-masă, unde fabrica de hârtie igienică a luat foc.

Hala, în suprafață de peste nouă mii de metri pătrați, a luat foc iar la fața locului au intervenit de urgență trei autospeciale pentru stins incendii, cu apă și spumă, suplimentate cu alte două autospeciale și cu o platformă pentru intervenții la înălțime. ”Incendiul este de mare amploare, este limitată extinderea acestuia prin intervenția forțelor de la fața locului”, a apreciat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Andrei Biriș. La ora publicării acestei știri flăcările au fost stinse se lucrează pentru desfacerea panourilor și stingerea focarelor mocnite.

La fața locului a fost prezent și un echipaj SMURD, care a consultat până acum șase persoane cu suspiciuni de intoxicație cu fum sau arsuri ușoare. Nici una dintre acestea nu a necesitat transport la spital sau investigații suplimentare, a precizat Biriș.

UPDATE Flăcările au fost lichidate în jurul orei 20. Focul a distrus mai multe utilaje și linii tehnologice din cinci încăperi și o porțiune din acoperișul halei, totalizând o suprafață de circa trei mii de metri pătrați, după estimările pompierilor.

UPDATE 2 Reprezentanții companiei: ”în cursul zilei de ieri, la fabrica noastră din Dej a izbucnit un incendiu. Din fericire, personalul nostru a fost evacuat, urmând protocolul intern pentru astfel de incidente. Șase dintre colegii noștri au avut nevoie să fie evaluați de către echipajele de urgență care au fost prezente la fața locului, conform cu procedura; nu au necesitat alte îngrijiri medicale. Le mulțumim încă o dată echipajelor de pompieri care au stins incendiul. Daunele sunt exclusiv de natură materială. Doar una dintre mașinile de produs hârtie tissue este afectată, dar celelalte mașini și liniile de converting funcționează în parametri normali. Aceasta este o situație specifică și avem procedurile potrivite pentru a evita producerea unor astfel de incidente pe viitor. Continuitatea business-ului nu a fost afectată și am început deja procesul de reconstrucție. Compania își va desfășura activitatea în mod obișnuit”.

Imagini de la fața locului, sursa ISU Cluj:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu