Închide

A început sezonul gripal, Clujul e afectat în mod special. Institutul de Sănătate Publică: răspândire locală în București și 3 județe inclusiv Clujul

Sănătate by Actual de Cluj - ian. 16, 2020 0 365

A început sezonul gripal iar Clujul e afectat în mod special.
Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat azi că a debutat sezonul gripal, cu un sfert dintre cazurile testate confirmate. „ Activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, cu răspândire locală în judeţele Argeş, Braşov, Cluj şi Bucureşti şi cazuri sporadice în unele judeţe”, arată institutul. ”La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 73.257, cu 19,5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (90.963) şi de 1,8 ori mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (39.657) – situaţie cauzată în principal subraportărilor din săptămâna anterioară, ca urmare a zilelor nelucrătoare (sărbătorilor legale). Au fost raportate la nivel naţional 692 cazuri de gripă clinică, mai puţine comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului precedent (1.155 cazuri)”, se arată în informare.

Două persoane au decedat după ce au fost infectate cu virusul gripal, în acest an, mai arată institutul – mai exact subtitul AH1. Spre comparație în sezonul precedent, în perioada similară, au fost 12 decese confirmate cu virus gripal, din care 7 tip A, subtip (H1)pdm09, 4 – tip A, subtip H3 şi 1 – A nesubtipat.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu