Închide

Linie de gardă suplimentară la Infecțioase, cu 10 medici, timp de 3 luni, după valul de infecții gripale. 80 de clujeni ajung zilnic la spital

SănătateTop News by Actual de Cluj - ian. 17, 2020 0 502

Linie suplimentară de gardă la spitalul de boli infecțioase din Cluj-Napoca, după valul de infecții gripale.

Astfel, spitalului Clinic de Boli Infecțioase va avea încă o linie de gardă, suplimentară.  ”Măsura va fi aplicată pentru o perioadă determinată, fiind valabilă pe parcursul a trei luni, respectiv în perioada februarie – aprilie 2020 și este justificată de faptul că, începând cu luna decembrie 2019 se înregistrează un număr din ce în ce mai mare de cazuri de infecții și viroze respiratorii, precum gripa, pneumonia și sepsisul respirator. De asemenea, numărul pacienților care se adresează Camerei de gardă în 24 de ore este de aproape 80, preconizându-se ca acesta să crească în lunile următoare”, explică instituția în subordinea căreia funcționează spitalul, Consiliul Județean Cluj. ”Totodată, suplimentarea cu încă o linie de gardă a activității instituției spitalicești este necesară pentru a evita situațiile în care pacienții sunt nevoiți să aștepte un timp îndelungat în încăperi aglomerate, alături de persoane cu boli respiratorii transmisibile și pacienți critici sosiți cu ambulanțele”.

Linia de gardă suplimentară va funcționa zilnic până în aprilie între orele 14 și 22, și va fi deservită de zece medici.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu