Închide

A început construcția căminului public de bătrâni al Primăriei/ În echipă e un dezvoltator imobiliar cu multe proiecte rezidențiale în Cluj/ Pe Brâncuși, vinde apartamente cu peste 3600 de euro metrul pătrat

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Actual de Cluj - mai 21, 2024 0 1106

Lucrările la Centrul rezidențial de îngrijire și asistență pentru vârstnici au început în 20 mai, pe Calea Baciului nr. 18, a anunțat Primăria Cluj. De lucrări se ocupă asocierea Boemial Invest – Marina Properties – Arhimar Serv în baza unui contract de peste 34,7 mlioane lei, cu TVA inclus. Firmele trebuie să livreze obiectivul în teremen de 20 de luni (proiectarea a fost de 4 luni).

Asocierea a fost singurul ofertant la procedura de licitație. Primăria (prin Direcția de Asistență Socială, structura care a organizat procedura) a anulat inițial licitația, pe motiv că nu se îndeplineau cerințele privind experiența similară, însă firmele au contestat rezultatul și au primit o decizie favorabilă. Așa s-a ajuns la încheierea contractului cu firmele amintite.

În asocierea câștigătoare este firma de proiectare Arhimar Serv, a arhitectului Claudiu Botea, una dintre cele mai invidiate societăți în anii de boom imobiliar din oraș deoarece îi treceau toate proiectele la Primăria Cluj. Între timp, marii dezvoltatori care preferau să lucreze cu biroul Arhimar s-au reorientat către arhitecți, membri în din comisia de urbanism a Primăriei.
Marina Properties Construct a dezvoltat mai multe proiecte imobiliare rezidențiale în Cluj-Napoca în cartierele Între Lacuri, Zorilor, Andrei Mureșanu, Bună Ziua, Gheorgheni (pe străzile Galați, Mioriței, Anton Pann, L. Pasteur, Brâncuși etc). Firma, deținută de Marina Alexandru Viorel (despre care presa a scris că s-a întors din SUA și s-a apucat de afaceri imobiliare), susține că se adresează doar clienților care știu ce vor să cumpere. Spre exemplu, în proiectul de pe strada Constantin Brâncuși, percepe peste 3600 de euro pe metrul pătrat pentru un apartament.
Cealaltă firmă din asociere, Boemial Invest deține, potrivit datelor din SICAP pe ultimii 6 ani, contracte publice de peste 73 de milioane de lei cu autorități publice din Cluj dar și din alte județe.

Boemial Invest e deținută de Emil Alexandru Bogdan.

Termenul de realizare a căminului de bătrâni pe care Primăria și-a asumat să îl edifice pe terenul unei foste școli de pe Calea Baciului, închisă din lipsă de copii, este de 24 de luni din care proiectare e 4 luni iar lucrările de construire presupun 20 de luni. Șantierul a fost deschis în 20 mai de primarul Emil Boc.
Detalii despe Căminul de Bătrâni de pe Calea Baciului nr. 18
Investiție: 7 milioane de euro
Suprafață: 1410 mp
Capacitate: 70 locuri (42 camere), inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.
Proiectul cuprinde: amenajarea unităților de cazare, spațiilor comune precum: săli de mese, bibliotecă, bucătărie, spații de loisir, cabinete de fizioterapie și kinetoterapie; 22 locuri de parcare și locuri de parcare pentru biciclete.
Spațiile destinate relaxării sunt gândite pentru a încuraja activitățile sportive destinate persoanelor de vârsta a III-a. Astfel, complexul va include:
– pistă de alergare cu finisaj de suprafață de tip tartan
– spații pentru tenis de masă
– șah în aer liber
– zonă de fitness în aer liber.
Toate activitățile din aer liber vor fi susținute de mobilier și elemente de cadru natural, umbrite de arborii și arbuștii ce vor fi plantați prin proiect.
Locurile în Căminul pentru vârstnici al Primăriei Cluj-Napoca sunt destinate seniorilor care nu au aparținători, seniorilor cu o situație financiară modestă și altor persoane care au nevoie de îngrijiri prin serviciile de specialitate ale noului centru.
Contract: Asocierea SC Boemial Invest SRL, SC Marina Properties SRL, SC Arhimar Serv SRL.

Valoarea totală a lucrărilor este de 34.795.749,29 lei TVA inclus.


Nici un comentariu

Scrie un comentariu