Închide

A doua strigare pentru strategia zonei Borhanci

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - ian. 21, 2016 0 396

Administrația locală a scos din nou la licitație studiul de oportunitate care să stabilească ce ar trebui să se construiască în zona Borhanci, pe terenul de 87 de hectare pe care administrația îl deține în zonă și unde în trecut s-a dorit amenajarea cartierul CASAROM, inițiativa care a eșuat.

Licitația pentru contractarea unei firme care să facă strategia de dezvoltare a zonei Borhanci cu deadline în 23 decembrie, la o zi înainte de ajunul Crăciunului, a fost anulată pe motiv că nu s-a depus nicio ofertă. Acum administrația locală a relansat procedura. Ofertele se pot depune până în 27 ianuarie. Contractul se va încheia doar după aprobarea bugetului local de către Consiliul Local Cluj-Napoca.

 

Contractul este estimat la peste 8900 de lei și trebui să genereze un studiu de oportunitate pentru dezvoltarea zonei Borhanci, cu mențiunea că trebuie să aibă în vedere obligația asumată de primărie (în mandatul Funar) de a concesiona parcele de teren tinerilor pentru a-și construi locuințe.

Ce vrea primăria de la ofertanți

1

2

3

4

În toamna acestui an, primarul Emil Boc s-a contract cu proiectanții PUG privind zona Borhanci. Boc a spus cartier pentru tineri, iar proiectanții au cerut ca zona să rămână agricolă, până când primăria va avea o viziune de dezvoltare a acesteia. În final, PUG-ul a fost modificat, în așa fel încât primăria să poată începe studii pentru amenajarea unui cartier unde tinerii să-și construiască case.

Vezi mai jos discutiile si rezolutia

Primăria mută din nou fantoma cartierelor pentru tineri în Borhanci. În ciuda sfaturilor echipei care a făcut noul Plan Urbanistic General

Cartier, start! După 16 ani, cartierul Borhanci „se desenează din nou”. Pe bune

De altfel, primăria a și contractat firma Spiri Com din București pentru 27.327 lei fără TVA, ca să se ocupe de Planul Urbanistic Zonal al acestui cartier.

  • author photo two

    Luminiţa Silea

    Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu