Închide

Unde e „cel mai bun hostel din România”? La Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - ian. 21, 2016 0 1059

Acum 8 ani, Iuliana Csapo, pe atunci masterandă la Facultatea de Business a UBB, s-a lansat în lumea antreprenoriatului. Transylvania Hostel, business-ul fondat de ea, a fost votat recent cel mai bun hostel din România, pentru al treilea an consecutiv, de către vizitatorii site-ului Hostel World (portal de booking dedicat hostelurilor din întreaga lume), au anunțat reprezentanții unității. Voturile au fost acordate pe baza criteriilor de ospitalitate și opiniilor (review-urilor) exprimate de turiști. Unitatea din Cluj figurează ca „premiantă” dacă vrei să găsești cel mai bun hostel în România, adică la categoria „Best Hostels by country; site-ul de specialitate acordă și distincții pe diverse categorii, însă Clujul nu figurează pe aceste liste (se aleg cele mai bune hosteluri, grupate în funcție de dimensiuni sau cele mai populare hosteluri). Vezi AICI premiile „Hoscar”.

Situat în centrul Clujului, pe „strada în oglindă”, Transylvania Hostel dispune de 28 de paturi, iar o noapte aici costă de la 62 de lei la 90 de lei – spre exemplu, pentru un weekend în februarie. „Clientela este formată preponderent din „backpack-eri”, tineri veniți să-și petreacă concediile sau vacanța în România. Însă cei mai mulți dintre ei nu sunt simpli turiști, ci călători al căror scop este să descopere lumea și să ia contact cu culturile și civilizațiile respective, să lege prietenii, să încerce gastronomia locală și să aibă experiențe inedite”, spun administratorii. Ceea ce îi fascinează pe oaspeții noștri este stilul de viață al clujenilor, dinamismul metropolei, abundența de evenimente, diversitatea și multiculturalitatea. Clujul este un oraș viu, prietenos și plin de savoare, pe care reușești să îl apreciezi tot mai mult pe măsură ce vizitezi alte meleaguri”, spune Iuliana Csapo, fondatoarea Transylvania Hostel.

La 2 ani de la deschidere, echipei i s-a alăturat consultantul internațional în hosteluri Brian Gehrisch, originar din SUA. Vizitele de schimb de experiență la hosteluri renumite din întreaga lume și participarea la conferințe internaționale de profil fac parte din strategia de perfecționare continuă a echipei, iar în 2010, hostelul chiar a găzduit o asemenea conferință. Unii dintre clienții locului au decis chiar să se stabilească la Cluj și să fondeze aici afaceri, arată reprezentanții hostelului. Restaurantul Off the Wall, de exemplu, e deschis de către 2 călători canadieni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu