Închide

A decedat subprefectul de Sălaj, lovit de acoperișul unui foișor desprins de o rafală de vânt

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 21, 2022 0 99

Subprefectul Sălajului, Virgil Țurcaș, a decedat astăzi în urma unui incident petrecut la Hurez, în comuna Horoatu Crasnei. Patru persoane au fost surprinse sub acoperișul unui foișor, care s-a desprins din cauza unei rafale de vânt.

Subprefectul, grav rănit, a avut nevoie de resuscitare, fiind găsit de echipajele de intervenție în stare de inconștiență. A fost chemat și elicopterul SMURD. Din păcate, manevrele de resuscitare nu au reușit să îl salveze, fiind declarat decesul, în jurul orei 15.45, arată publicația Graiul Sălajului.

Subprefectul Virgil Țurcaș ar fi împlinit anul acesta, în septembrie, 53 de ani.

Un val de anchete au fost deschise după incident. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu, după cum transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj. Totodată, Lucian Lazoc, director adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sălaj, a declarat pentru Graiul Sălajului că Instituția Prefectului are termen legal să transmită către ITM, în termen de 24 de ore, la fel și celelalte instituții care au avut reprezentanți la întâlnirea de la Hurez, condițiile în care angajații acestora, inclusiv suprefectul Virgil Țurcaș, s-au aflat acolo în interes de serviciu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu