Închide

Mai bine să spere la mult: 4 mandate de europarlamentari, iar Corina Crețu e oficial pe listă

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - ian. 18, 2019 0 372

Își direcționează întreaga campanie împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea. Prezent la Cluj, președintele Pro România, Victor Ponta, și-a continuat alegațiile privind prestația/acțiunile liderului PSD: „Dargnea a făcut și a dres”; „Dragnea trebuie să dispară”; „Dragnea este cel mai mare rău al României” etc. Prea puține a avut de zis despre planurile politice ale PRO România sau despre lista de candidați cu care va intra în cursa alegerilor europarlamentare. În schimb, Ponta a spus că cei patru candidați din topul listei partidului său vor fi oameni pricepuți, oameni care știu politică și administrație, oameni care sunt familiarizați cu Parlamentul European. „Categoric, soția mea nu va candida. Și nu pentru că spun eu, ci pentru că așa dorește ea”, a răspuns Ponta când a fost întrebat dacă europarlamentarul Daciana Sârbu se va regăsi și ea pe lista PRO România, pentru a-și înnoi mandatul în Parlamentul European. În schimb, Ponta s-a nominalizat pe el, subliniind că va fi cap de listă, urmând ca după încheierea alegerilor să se retragă pentru a-i lăsa locul comisarului european Corina Crețu. Astfel, Ponta a nominalizat-o, oficial, pe Corina Crețu, candidată a PRO România, la alegerile din mai. Întrebat despre numărul de mandate pe care-l țintește la alegeri: „4 să fie; mai bine să ne dorim mult, decât să fie mai puțin”, a spus Ponta.

Câteva ore mai târziu, tot la Cluj, Corina Crețu, confirma spusele lui Ponta.  „Candidez pentru alegerile europarlamentare din partea Pro România, care are un proiect ambiţios de dezvoltare a României, cu oameni competenţi şi profesionişti. Am fost şi rămân o social-democrată europeană convinsă şi cred că singura şansă de dezvoltare a României este în interiorul unei UE puternice şi echitabile, unde ne trebuie aliaţi şi prieteni şi cred că această tactică de atac din partea noastră ne va costa pe toţi. Lumea cunoaşte ce am făcut, (…) tot ce am făcut a fost pentru România şi români şi îmi doresc să fac acest lucru şi în continuare. (…) Îi respect, în continuare, pe membrii PSD, dar îi rog să înţeleagă că această decizie a mea este o delimitare clară de actuala conducere a acestui partid, care, ştiţi foarte bine, în ultimii ani a minimizat munca şi eforturile noastre, a celor care am încercat să ajutăm România din afară, culminând cu atacuri şi jigniri personale la adresa mea şi a colegilor din Comisia Europeană”.

Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu – încă membră PSD – s-a aflat la Cluj la o dezbatere pe tema politicii de coeziune în Uniunea Europeană.  În ultima perioadă, aceasta s-a afișat permanent cu reprezentanții PRO România, criticând adesea conducerea PSD.

Corina Crețu este o apropiată a omului de afaceri Ioan Rus (fost ministru la Transporturi în Guvernul Ponta – foto sus), care la rândul său a plecat din PSD pentru a pune umărul la construcția PRO România.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.