Închide

Ploaia și inundația. Străzile „orașului de cinci stele” sunt, din nou, sub ape

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 14, 2018 0 474

În urmă cu câteva zile, în urma unei ploi consistente, locuitorii Clujului luptau să circule pe străzi inundate, după ce în multe cartiere canalizarea a cedat. Vreme rea în oraș, din nou, scenariul se repetă și azi:

„La coborare pe Turzii spre sensul din Observator, două capace de canal scoase de ploaie…”, avertizează un clujean pe site-ul InfoTrafic.

Foto: Adrian Mesaros

 

„A cedat canalizarea pe Corneliu Coposu, sens de mers către Baciu”, notează un alt utilizator al site-ului InfoTrafic

 

Și în cartierul Grigorescu, unul dintre cele mai bine cotate cartiere din oraș, sunt probleme. Sens giratoriu Tăietura Turcului- Donath:

Foto: Ghiurutan Bogdan, sens giratoriu Tăietura Turcului- Donath

 

Extensiile orașului:

Strada Valea Chintaului, drumul alternativ catre Cartierul Lomb, foto Cristina Rusu

 

 

Amintim că doar 10% din străzile din Cluj-Napoca au sistem separat care să preia apele pluviale. În rest, precipitațiile sunt preluate de sistemul de canalizare menajeră din oraș, aflat în administrarea Companiei de Apă Someș. În cazul străzilor unde există sistem de preluare al apelor pluviale, acesta dirijează apa din precipitații în cursurile de apă. Sistemul de canalizare de pe restul de 90% din străzile orașului, declara pentru Actualdecluj.ro șeful Departamenului de comunicare al companiei, Lucian Croitoru, nu este dimensionat pentru apa provenită din precipitații. De aceea, acesta nu face față, mai ales când cad cantități impresionabile de precipitații. Așa ajung străzi din oraș să se umpre de apă, iar Compania este nevoită să rezolve punctual problema.

Despre probleme și sursa problemelor, citiți mai multe aici:

 

Ce se întâmplă în „orașul de cinci stele”, după o furtună de vară

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu