Nici una dintre acestea nu apare pe site-ul destinat achizițiilor publice. Sala Polivalentă SA este o societate aflată în subordinea Consiliului Local Cluj-Napoca și a avut anul trecut pierderi nete de aproape 52.000 de lei. Directorul Ionuț Rusu este membru PNL. În 2017 a fost dus în cătușe, la Poliție, pentru că nu a vrut să se legitimeze la intrarea într-o zonă unde urma să aibă loc un eveniment sportiv.

 

G4Media arată că în luna aprilie 2021, Sala Polivalentă SA a cumpărat 36 de sticle de prosecco Bosco di Gica Valdobbiadene, 12 de lichior Maletine, câte două de șampanie Ferrari Maximum Blanc de Blancs și Ferrari Maximum Rose Magnum, precum și două de tequila Don Julio Reposado la 0,7 litri. Pentru o sticlă de Tequila s-a plătit 239,72 lei, fără TVA. Aceasta în codițiile în care, dacă se cumpărau online, respectivele băuri erau mult mai ieftine. În total, firmei furnizoare i-au fost achitați 4.738,74 lei, inclusiv TVA.

O deplasare cu avionul a directorului Ionuț Rusu, pe 30 aprilie (vineri) și 3 mai 2021 (luni), plătită de angajator, pare suspectă deoarece a avut loc exact înainte și după Paște.

Sursa G4Media a indicat faptul că deplasarea a avut loc la București, în interes personal, pe 1 mai fiind și ziua de naștere a lui Rusu. Pe lista achizițiilor mai figurează un set de căști wireless pentru care s-au plătit 1.199,06 lei, inclusiv TVA, cumpărate pentru ședințele online pe Zoom, în condițiile în care este criză și, pe piață, o pereche de căști costă de 5 ori mai puțin.

O altă achiziție suspectă, în valoare de 3.484,99 lei, inclusiv TVA, a avut loc în septembrie 2020, atunci când Sala Polivalentă SA a cumpărat ”echipamente sportive” de la firma Euromaidec SRL Oradea. Sursa G4Media a dezvăluit că ar fi fost vorba, de fapt, de un set de crose de golf, pentru care nici nu s-ar fi făcut un referat de necesitate și care urmau să fie folosite de Cristina Ioana Petrovici, prietena din acea vreme a directorului Ionuț Rusu. Petrovici este și șefă a Biroului de Comunicare din societatea Sala Polivalentă SA. Zilele trecute, în Petrovici a declarat pentru stiridecluj.ro că nu mai are o relație amoroasă cu Rusu.

Tot la finalul lui 2021 s-au cumpărat produse de lux de 10.000 de lei de la un magazin din mall. Detalii: Plantat de Boc la șefia Sălii Polivalente „BT Arena”, liberalul Ionuț Rusu a cumpărat îmbrăcăminte luxoasă din banii societății Primăriei

Sala Polivalentă a răspuns că toate achizițiile sunt făcute pentru protocol iar deplasarea la București a directorului Ionuț Rusu a fost în interes de serviciu.  ”În contextul revenirii la normalitate și începerea evenimentelor, directorul societății a avut discuții cu diferiți organizatori de evenimente, unele online, unele fizic, și deplasări, fie în Cluj, fie la București, motiv pentru care societatea a asigurat deplasarea domnului director.”, a arătat societatea.

”În bugetul societății există prevăzut un punct numit «Protocol», iar destinația acestuia are exact scopul de a asigura protocolul la evenimentele care au avut loc la Sala Polivalentă”, a fost o altă explicație a Biroului de Comunicare al societății.

”(…) articolele vestimentare la care vă referiți dvs. reprezintă echipamente puse la dispoziția angajaților, iar achiziția a fost făcută în funcție de natura activității fiecărui angajat”, a fost un alt răspuns.

Directorul Ionuț Rusu nu a răspuns reporterilor. Potrivit fotografiilor publicate de stiridecluj.ro, el s-ar afla în aceste zile în Grecia, în concediu de odihnă.

Înființată în 2014, Sala Polivalentă SA este o societate subordonată Consiliului Local Cluj-Napoca și are ca obiect de activitate administrarea BT Arena, complex inaugurat în același an.

În 2020, pe fondul pandemiei și a interzicerii evenimentelor publice, cifra de afaceri a societății s-a înjumătătțit față de anul anterior, iar profitul de 2,1 milioane de lei din 2019 a fost înlocuit de o pierdere de aproape 52.000 de lei.

Sursa G4Media susține că lipsa fondurilor a făcut ca, în 2020, salariile angajaților să fie reduse, iar unul dintre ei a fost concediat.

Cea mai recentă declarație de avere a lui Ionuț Rusu, în calitate de director, avea un salariu net de 9.000 de lei.

Sursa: G4Media.ro

Sursa Foto: G4Media.ro
Sursa Foto: G4Media.ro

 

Foto: Ionuț Rusu, la o partidă de golf (stiridecluj.ro)