Închide

Boc despre parcul din Zorilor: „Acolo, vă pot asigura că se va face parc, doar că suntem întârziați de procese. Am pierdut unul până acum, dar e o înfrângere de etapă”

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 16, 2021 0 535

Primarul Clujului a anunțat că în Zorilor se va face parc, în ciuda conflictelor şi proceselor în instanţă cu „Sile” Puscas, fostul ginere a omului politic și de afaceri clujean Ioan Rus.

„Avem 16 procese cu proprietarul pentru Parcul Observator. A câștigat un singur proces, temporar, în instanță. Avem încredere în instanță, că lucrurile vor fi în favoarea noastră. Acolo, vă pot asigura că se va face parc, doar că suntem întârziați de procese. Am pierdut unul până acum, dar e o înfrângere de etapă, victoria, până la urmă tot a primăriei va fi pentru că acolo se va face parc. Am spus de fiecare dată că nu înțeleg această hărțuire la nesfârșit a unor proprietari de terenuri care doresc cu orice preț să facă blocuri, dacă se poate și de 25 de etaje și să nu lase un milimetru de spațiu verde pentru cetățeni. Pot să le spun că la această masă, primăria va apăra cei 350.000 de cetățeni în detrimentrul celor care doresc cu orice preț un oraș pentru profit. Avem încredere în justiție, acesta este mesajul meu, pentru că dacă din 16 procese am câștigat 15, sunt convins că îl vom câștiga și pe acesta, la final, și vom duce proiectul Parcului Observator mai departe”, a spus primarul Emil Boc la ședința Consiliului Local din 16 iunie.

Tribunalul Cluj a anulat, la finalul săptămânii trecute, decizia Consiliul Local de înfiinţare a unui parc în cartierul Zorilor, la solicitarea firmei Florisal, din portofoliul omului de afaceri Sile Puscas, fostul ginere a lui Ioan Rus, care pregătea un proiect imobiliar de blocuri de 10 etaje pe terenul de 1,2 hectare. Decizia nu este definitivă. Primăria l-a expropriat cu 10 milioane lei, în timp ce omul de afaceri arătat că terneul valora mult mai mult, mai ales că angajase pe el și credite imobiliare.

Primăria are mai multe procese cu omul de afaceri „Sile” Pușcaș, după ce primarul Emil Boc a decis, cu votul Consiliului Local, să exproprieze un teren de 1,2 hectare din proprietatea Florisal, firma lui Pușcaș pentru a face pe el un parc. Omul de afaceri cumpărase terenul pentru a dezvolta un ansamblu imobiliar de blocuri cu 10 etaje, de altfel discutat la urbanism și avizat de principiu de către comisie.

Recent primarul Emil Boc a anunțat că municipalitatea câștigă pe bandă rulantă procesele cu omul de afaceri și l-a condamnat pe acesta public că vrea să retragă donația de stradă publică din zona Platinia, tocmai pentru a bloca proiectul administrației care vizează realizarea unei străzi noi între Uzinei Electrice și Calea Mănăștrur.

Primăria a lansat și o licitaţia de proeictare și execuție a parcului, evaluată la peste 7 milioane lei, procedura fiind în așteptare.
sura foto: captura simulare parc Arhibox

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare