Închide

Decizie favorabilă pentru firma omului de afaceri „Sile” Pușcaș în războiul cu Boc. Tribunalul Cluj a dispus anularea hotărîrii prin care s-a aprobat proiectul urbanistic al parcului din Zorilor

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 14, 2021 0 1412

Magistraţii clujeni au anulat la finalul săptămânii, decizia Consiliul Local de înfiinţare a unui parc în cartierul Zorilor, la solicitarea firmei Florisal din Satu Mare, care pregătea un proiect imobiliar pe terenul de 1,2 hectare, arată muzicainstanțelor.ro.  

Primăria are mai multe procese cu omul de afceri „Sile” Pușcaș, după ce primarul Emil Boc a decis, cu votul Consiliului Local, să exproprieze un teren de 1,2 hectare din proprietatea Florisal, firma lui Pușcaș pentru a face pe el un parc. Omul de afaceri cumpărase terenul pentru a dezvolta un ansamblu imobiliar de blocuri cu 10 etaje, de altfel discutat la urbanism și avizat de principiu de către comisie.

Recent primarul Emil Boc a anunțat că municipalitatea câștigă pe bandă rulantă procesele cu omul de afaceri și l-a condamnat pe acesta public că vrea să retragă donația de stradă publică din zona Platinia, tocmai pentru a bloca proiectul administrației care vizează realizarea unei străzi noi între Uzinei Electrice și Calea Mănăștrur. El l-a condamnat chiar că vrea să facă profit, în condițiile în care Boc e liberal iar profitul este o condiție ca firmele să funcționeze și să reziste pe piață.

„Dacă-l vedeți prin Cluj, spuneți-i să se gândească și la interesul general, nu numai la cel privat. O să-l caut să îl chem și la o cafea să discutăm. Nu l-am căutat, pentru că am crezut că e o chestiune de respect față de oraș. Dacă tu ți-ai dezvoltat o afacere pe spatele orașului și să devii milionar, ajuți să nu aibă oamenii probleme în trafic. Cred că așa ar trebui să se pună problema”, spunea Boc în 10 iunie la Napoca FM.

”Am făcut toate procedurile extrem de complicate. Am câștigat toate procesele. Am avut vreo 20 de procese pe rol cu proprietarul pe această discuție și le-am câștigat pe toate.  Se pare că la Cluj avem o justiție care înțelege profund dimensiunea legii, de a aplica în manieră corectă ținând cont de justul interes privat, care să își primească despăgubirile, dar și interesul public, de a nu sufoca și distruge un oraș.  Eu cred că investiția de la Cluj poate fi luată ca un element de referință pentru majoritatea celor care judecă interesele publice și respectarea interesului privat, în egală măsură. Asta e părerea mea”, susținea primarul la o emisiune locală în marie 2021, citat de stiridecluj.ro, înainte ca PUZ-ul pentru viitorul parc să fie aprobat de Consiliul Local.

Acum magistrații clujeni au hotărât să anuleze respectiva Hotărâre a Consiliului Local, nr. 120 din 23 martie 2021. Decizia nu este definitivă.

sura foto: captura simulare parc Arhibox

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare