Închide

AUDIO 9 milioane de euro pentru amenajări împotriva inundațiilor în Cluj, Someșul între Cluj-Napoca și Dej amenajat cu 6,8 milioane

AdministrațieTop News by Mihai Prodan - mart. 05, 2019 0 176

Investiții de 9 milioane de euro în acest an în amenajări de cursuri de apă în Cluj, anunță Administrația Bazinală Someș-Tisa.

Mai exact e vorba de amenajarea râului Someșul Mic între Cluj-Napoca și Dej pentru apărarea împotriva inundațiilor – aici intră cea mai mare sumă, de 31,5 milioane de lei, adică 6,85 milioane de euro – reprofilarea albiei Valea Salcă în amonte de Dej – 600.000 lei, și amenajarea Someșului Mic în Cluj-Napoca, 3 milioane de lei. În plus și valea Olpret de lângă Dej ar urma să fie amenajată pentru aproape un milion de euro, mai exact 4,1 milioane de lei. Valoarea totală a investițiilor din acest an ajunge la 39,2 milioane de lei, anunță Administrația Bazinală.

Purtătorul de cuvânt al ABAST, Cristina Vădan, spune în ce constă amenajările de aproape șapte milioane de euro ale albiei Someșului între Cluj-Napoca și Dej:

Amenajarea Someșului Mic se referă la problematica nouă pistă a aeroportului din Cluj-Napoca, iar suma a fost declartă de președintele Consiliului Județean Cluj ca fiind foarte mică. „În cazul obiectivului Amenajarea râului Someșul Mic în municipiul Cluj-Napoca precizăm că Administraţia Bazinală de Apă Someș-Tisa depinde de Consiliul Județean Cluj pentru realizarea lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor. Astfel, Consiliul Judeţean Cluj s-a angajat să realizeze exproprierile necesare pentru finalizarea lucrărilor şi să predea instituţiei noastre CF-urile terenurilor în cauză libere de sarcini”, arată Administrația Bazinală.

Investițiile din acest an, conform Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa:

1. Amenajarea pentru apărarea împotriva inundaţiilor provocate de râul Someșul Mic, pe sectorul Cluj-Napoca – Dej – valoarea propusă pentru anul 2019 este de 31.500.000 de lei;
2. Reprofilare albie Valea Salca amonte de municipiul Dej – valoarea propusă pentru anul 2019 este de 600.000 de lei;
3. Amenajarea râului Someșul Mic, în municipiul Cluj-Napoca – valoarea propusă pentru anul 2019: este de 3.000.000 de lei;
4. Amenajare Valea Olpret în zona municipiului Dej – valoarea propusă pentru anul 2019 este de 4.136.000 de lei.

 

  • author photo two

    Mihai Prodan

    Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu