Închide

8,7 kilometri de autostrată au intrat în lucru. Vor fi gata în 2016

Actual de ClujActualitate by Luminiţa Silea - apr. 28, 2014 0 343

Tronsonul Gilău-Măhăieşti din Autostrada Transilvania a intrat oficial în lucru de la începutul lunii aprilie. Termenul de execuţie pentru cei 8,7 kilometri este de doi ani, din care şase luni sunt alocate proiectării, parte cu care s-a şi început.

 

sursa foto: www.ziare.com

sursa foto: www.ziare.com

„Am discutat cu ministrul Dan Şova, de altfel el va fi prezent şi în Cluj în perioada următoare. El ne-a asigurat că există fonduri pentru tronsonul Gilău-Mihaiești. Contractul este de 258 de milioane de lei, din care 6,2 milioane de lei reprezintă costurile proiectării. Aceşti bani există şi deja din 7 aprilie s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Se începe cu proiectare care durează şase luni. Dacă se termină mai repede, pot demara şi lucrările încă din acest an. Avem asigurări că şi cealaltă finanţare este asigurată”, a declarat preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan. Aceasta a adăugat că în ceea ce priveşte tronsonul Suplacu de Barcău-Borş încă de anul trecut s-au achitat datoriile de 188 de milioane de lei către compania Bechtel, urmând ca cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale să iniţieze procedurile legale pentru continuare lucrărilor. „Şi pentru acest tronson există 55 de milioane de lei alocaţi şi urmează să se organizeze licitaţia”, a spus Lăpuşan.

Tronsonul Gilău-Mihăiești are 8,7 kilometri şi un termen de execuţie de 24 de luni (proiectarea necesită şase luni, iar lucrările de cosntrucţie 18 luni). Termenul de finalizare este aprilie 2016. De contract se ocupă o asociere de firme condusă de Spedition UMB, societate controlată de omul de afacereri  Dorinel Umbrărescu, unul dintre regii asflatului din România.

  • author photo two

    Luminiţa Silea

    Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu