Închide

Jandarmii clujeni, exerciţii deasupra centrului Clujului

ActualitateRecomandarea redacției by Actual de Cluj - apr. 28, 2014 0 196

Un elicopter cu jandarmi înarmaţi a survolat centrul Clujului, astăzi, timp de zeci de minute. Acesta s-a oprit pentru o vreme deasupra Casei de Cultură a Studenților, deasupra căreia au coborât jandarmii.

E vorba de pregătiri pentru exercițiile demonstrative de mâine ale Jandarmeriei, la 95 de ani de la înființarea instituției. Jandarmii clujeni pregătesc pentru mâine mai multe exerciții în piața „Lucian Blaga”, dar şi spectacole folclorice la Casa de Cultură a Studenţilor, ce includ un recital al maestrului Dumitru Fărcaş.

IMAG0661

Jandarmeria ardeleană aniversează, pe 29 aprilie, 95 de ani de la înfiinţare. Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei ardelene a fost 29 aprilie 1919, când prin Înaltul Decret nr. 1964/1919 se ,,naşte” pe teritoriul Transilvaniei Brigada IV Jandarmi Cluj cunoscută după Revoluţia din 1989 sub denumirea de Comandamentul de Jandarmi Teritorial „Someşul”, cu sediul în Cluj-Napoca. Acesta avea ca zonă de responsabilitate 6 judeţe situate în partea de nord-vest a Transilvaniei, respectiv Alba, Bihor, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Sălaj şi Maramureş.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu