Închide

6 furturi pe zi în Cluj-Napoca, în 2014. Bonțidean: „e o situație bunicică”

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 09, 2015 0 411

Aproape șase furturi pe zi – așa arată situația furturilor doar în Cluj-Napoca și doar anul trecut, conform unei evidențe a Poliției Municipale.
E vorba mai exact de 862 furturi din locuințe anul trecut – în medie trei pe zi, 905 furturi din societăți comerciale – în medie trei pe zi – și 409 furturi din buzunare ori poșete – aproximativ un furt în fiecare zi.
În total peste 2.100 furturi în 2014 în Cluj-Napoca, deci șase în fiecare zi. Dintre cei prinși și cercetați pentru infracțiuni de furt, o treime provin din alte localități, precizează Poliția Municipală – ceea ce înseamnă că 60% dintre autori sunt clujeni.
Să mai spunem că numărul total al infracțiunilor sesizate anul trecut în Cluj-Napoca este de peste 10.000, dar numai 7.100 au fost soluționate, conform aceluiași raport.

L-am întrebat pe șeful Poliției municipale, Marcel Bonțidean, cum i se pare această medie, de șase furturi zilnic din case, firme sau buzunare. „Ținând cont de populație, nu mi se pare mult”, spune el. „Infracționalitatea e cam aceeași ca în alți ani, nu se constată o creștere semnificativă; Clujul e la coada clasamentului în țară în ce privește infracționalitatea sesizată”, spune Bonțidean, adăugând că, astfel, situația Clujului e una „bunicică”.

furturi politia

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare