Închide

Încă un protest pentru familia Bodnariu la Cluj, sâmbătă, sunt așteptați 5000

Actualitate by Mihai Prodan - apr. 14, 2016 0 180

Încă un miting la Cluj pentru susținerea familiei Bodnariu din Norvegia, amplu prezentată în presă în ultimele luni după ce autoritățile le-au luat copiii; la protest și-au anunțat participarea peste 5.000 de persoane – dar probabil vor fi mult mai puține, dacă e să ne uităm la protestul anterior.

Mitingul de solidaritate cu cei doi soți, ai căror cinci copii au fost luați de autoritățile din Norvegia, are loc sâmbătă în piața Unirii și e urmat de un marș în centrul orașului. ”Faptul că încă în Norvegia acești copii sunt separați de familia lor biologică, considerăm că este o mare eroare și vrem să atragem atenția acestei organizații care le-au luat copiii că au făcut o greșeală și trebuie să cedeze înapoi copiii familiei. Este o vreme în care suntem invadați de tot felul de principii și învățături care n-au nimic de-a face cu Scriptura și noi, creștinii, trebuie să apărăm aceste valori biblice”, spune unul dintre organizatori, Vasile Tămaș, președintele Comunității Bisericilor Creștine Baptiste din Cluj. ”Lucrurile sunt destul de simple, în sensul că prin ceea ce s-a întâmplat acolo, adică reprimirea mezinului, ceea ce reprezintă un progres, cei de la Barnevernet au realizat totuși că nu au făcut cel mai bun lucru prin faptul că le-au luat copiii. De aceea intenția noastră este să ieșim în stradă, militând și pentru revenirea celorlalți copilași, acasă. Noi credem în faptul că familia este cea care trebuie să-și crească copiii și copiii trebuie să crească în familie”, adaugă și pastorul Vasile Bojor, vicepreședintele Comunității Penticostale din Regiunea Cluj.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiance Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi, informează mediafax. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.
Acesta e al treilea protest al comunității penticostale din Cluj împotriva deciziei autorităților norvegiene.
Citește și:

5.000 așteptați la protest duminică la Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.