Închide

3 studenți din Cluj în competiție RedBull, parcurg 1000 km în Europa doar cu doze de energizant

ActualitateEducaţie by Mihai Prodan - apr. 14, 2016 0 340

Trei studenți din Cluj se află în competiția europeană Red Bull Can You Make It?, unde mai multe echipaje de studenți parcurg 1.000 de kilometri prin Europa, fără bani, doar cu doze de Red Bull ca monedă de plată.

Din țară participă patru echipe – Rock and Road, Romalines, RYB Squad și The Extreme Platypuses – care au luat startul din Barcelona. Dacă sunteți curioși să vedeți cum se descurcă echipele, zilnic, la ora 22, puteti intra pe Red Bull TV, unde este prezentat un rezumat al zilei, realizat atât cu imagini pe care echipele aprticipante le transmit, dar și de la echipele de filmare care însoțesc diverși participanți pe parcursul zilei.
Echipele participante și-au început aventura din cinci puncte – Berlin, Praga, Florența, Barcelona și Edinburgh. Fiecare dintre ele va primi 24 de doze de Red Bull. Participanții trebuie să ajungă la Paris, trecând prin cel puțin șase puncte de verificare dintre cele 45 existente.

Cei trei studenți din Cluj care participă la competiție sunt Diana-Andreea Dâscă (21 ani), Ștefania Diana Macoveiu (21 ani) și Vlad Gheța (21 ani), din echipa Romaliens – sunt studenți la Universitatea „Babeș-Bolyai”.
Distanța ce trebuie parcursă în competiție e de peste 1,000 kilometeri de la start la finiș – în primele două zile, până la redactarea acestei știri, cei trei parcurseseră puțin peste 320 km. Se estimează că echipele, în total, vor parcurge peste 360,000 kilometri, o distanță suficientă cât să înconjoare planeta de nouă ori.  Moneda sunt dozele de Red Bull, care sunt date la schimb pentru mâncare, transport, cazare și alte distracții.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare